Carlos Apellániz tanca la integral de les sonates per a piano de Beethoven i el cicle “Cambra al Palau” 2020

El pianista interpretarà les sonates núm. 2, núm. 17 i núm. 29 a l’Almodí

Guardar

Carlos Apellániz. -1- Foto Live Music Valencia
Carlos Apellániz. -1- Foto Live Music Valencia

El pianista Carlos Apellániz tancarà demà dissabte el cicle "Cambra al Palau", que es desenvolupa a l'Almodí i que enguany està dedicat a Ludwig van Beethoven amb motiu del 250 aniversari del seu naixement. Apellániz s'enfrontarà a les Sonates núm. 2 i núm. 17 "La tempestat" del geni alemany. Com també el públic assistent podrà escoltar la núm. 29 "Hammerklavier", una de les últimes sonates per a aquest instrument que va escriure el compositor, de gran durada, i que deu el seu nom a l'encapçalament que ell mateix va escriure en la portada: Große Sonate für das Hammerklavier (Gran sonata per a piano de martells).

La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha volgut valorar aquest cicle "que està plenament consolidat en la nostra programació, i que ha contribuït a situar a l'Almodí com un dels centres culturals més rellevants i volguts de la ciutat". Cal recordar que s'han reprogramat un total de 14 concerts suspesos per l'estat d'alarma decretat pel govern, a causa de la crisi sanitària generada per la Covid 19, i, en aquest sentit, ha afegit que "estem molt contents per la gestió feta, ja que hem recuperat pràcticament tots els concerts programats inicialment i, a més, amb gran èxit, perquè s'ha omplit la immensa majoria dels aforaments permesos en cada moment per les autoritats sanitàries".

Per la seua part, Vicent Ros ha manifestat respecte a "Cambra al Palau" que "s'ha convertit per la seua qualitat i pel seu repertori en un cicle molt important per a la nostra programació, i per al desenvolupament artístic i humà del professorat de l'Orquestra de València".

Amb el concert d'Apellániz de demà, conclou la sèrie de recitals dedicats a la titànica integral de les 32 sonates per a piano de Beethoven, que han estat interpretades durant el present any pels concertistes Xavier Torres, Marina Delicado, Pablo García–Berlanga, Antonio Galera, Aida Velert, Carlos Apellániz, Marisa Blanes, Antonio Morant i Óscar Oliver.

Carlos Apellániz ha obtingut més de vint premis internacionals, entre els quals destaca el premi especial en el Concurs de Piano de Santander, el primer premi en el Concurs Flame (París), el premi Claude Kahn (París) i el premi Saint Nom La Breteche (París). Acaba la seua formació guardonat amb la Medalla d'Or, i al Conservatori Nacional Superior de Música de París rep el primer premi de piano i el primer premi de música de cambra. És nomenat pianista solista del Grup Instrumental de València i la seua carrera fa un gir cap al món contemporani. Col·labora assíduament amb el Plural Ensemble, Espai Sonor i Ensemble d'Arts. Molt actiu en formacions de música de cambra, és membre fundador del B3:Brouwer Trio i del Duo Apellániz.

Arxivat a:

Destacats