Burjassot inicia les accions per a celebrar l'Any Blasco Ibáñez amb la reunió del grup d'experts i expertes

S'està treballant en el programa d'activitats que es van a desenvolupar al llarg de l'any

Guardar

blascoibanez
blascoibanez

Després d'aprovar el passat mes de setembre una moció conjunta de tots els grups amb representació plenària per a subscriure plenament "la Declaració Institucional de les Corts per a la posada en valor de la figura de Blasco Ibáñez", amb motiu del 150 aniversari del seu naixement, l'Ajuntament de Burjassot ha iniciat les accions per a celebrar l'Any Blasco Ibáñez en el municipi.

Estes accions han començat amb la reunió que ha tingut lloc en la Casa de Cultura del municipi en la qual han participat, a més de l'Alcalde de Burjassot, Rafa García, i les Regidores de Cultura i Serveis Socials, Estefanía Ballesteros i Olga Camps, respectivament, un grup d'experts i expertes de renom del municipi, estudiosos i estudioses de l'obra i vida de Blasco Ibáñez i molt vinculats a la vida cultural i històrica de Burjassot. A ells s'han unit els tècnics de cultura.

El Consistori ha donat el seu respatler a les accions que es programaran amb motiu de la celebració d'este especial any. Accions que ja han començat amb un enllaç en la web municipal i en la web del Centre d'estudis Locals de Burjassot i amb la cessió d'ús d'un espai municipal perquè els experts juntament amb tota aquella persona que desitge treballar, col·laborar i aportar idees per a la celebració d'enguany, puguen reunir-se. Tal com ha assenyalat la Regidora de Serveis Socials, Olga Camps, "és un grup obert i qualsevol persona que així ho desitge pot formar part d'ell, aportant les seues idees per al desenvolupament de les diferents activitats que es realitzara al llarg de l'any". A estes dues accions s'uneix la col·locació de sengles pancartes, en la Casa de Cultura i en l'Ajuntament de Burjassot, per a commemorar el 150 aniversari del naixement de l'escriptor; aniversari que es va complir diumenge passat 29 de gener.

Blasco Ibáñez està molt present en la vida de Burjassot, ja que un dels carrers del municipi porta el seu nom i, a més, té una estàtua dedicada al creador valencià, inaugurada l'any 1938 i que, després de la seua destrucció, durant la Guerra Civil, va tornar a alçar-se 40 anys després. Estàtua que actualment es pot contemplar en el Passeig Concepción Arenal.

A estes i moltes més anècdotes i actes que mostren la vinculació arrelada de Blasco Ibáñez amb Burjassot s'uneix que el municipi està germanat amb la ciutat en la qual Blasco va passar els seus últims anys, la localitat Francesa de Mentó, mostrant així el respatler total del Consistori a la figura del genial creador valencià.

En estos moments, s'està treballant en el programa d'activitats que es desenvoluparan al llarg de l'any i que es donarà a conéixer, una vegada es concrete la dotació pressupostària d'estes, en la Presentació Oficial de l'Any Blasco Ibáñez de Burjassot que tindrà lloc en breus dates. Dins de les citades activitats s'ha proposat fer una exposició sobre l'obra i fotografies de Blasco Ibáñez, rutes turístiques que enllacen Burjassot amb la València de Blasco, taules redones, visites a col·legis per a donar a conéixer la figura de l'escriptor, grafits vinculats a la seua obra o la ubicació d'una placa en la seua casa de Burjassot, en la Torreta situada en la Plaça de l'Ajuntament. A més, també s'està treballant en l'edició d'un llibre, Burjassot i Blasco Ibáñez, en el qual descobrir la vinculació de l'autor amb el municipi.

Per a Burjassot, és motiu d'orgull la gran relació de Vicente Blasco Ibáñez amb el municipi, ja que va viure llargues temporades estivals i festives en la casa que posseïa la seua família al costat de les Sitges de Burjassot. Una vegada iniciada la seua producció literària, Blasco Ibáñez va continuar molt vinculat al municipi conservant la casa familiar i celebrant freqüents conferències i mítings.

Destacats