Bàrbara Blasco inicia la tercera edició del cicle de taules redones "Literatura i música pop al Palau"

La gestora cultural i llibretera Estela Sanchis conversarà amb l'escriptora.

Guardar

L'escriptora Barbara Blasco
L'escriptora Barbara Blasco

L’escriptora Bárbara Blasco, acompanyada per la gestora cultural, fotògrafa i llibretera Estela Sanchis, inicia la tercera edició del cicle “Literatura i Música Pop..., al Palau”, el cicle organitzat per l’auditori valencià i que dirigix i modera l’escriptor i periodista Rafa Cervera, concebut al voltant de com la música pop s'ha convertit en una influència per a escriptores i escriptors contemporanis. D’esta manera, l’Almodí serà el lloc on el públic, el pròxim dimecres 13 d’octubre a les 19.30 hores, puga analitzar com ha inspirat la música pop a les escriptores i escriptors presents, ja siga com a model poètic, com a guia narrativa o com a punt de partida per a una ficció. 

Bárbara Blasco inicia esta edició en la qual s’ha potenciat el protagonisme del talent valencià, ja que a part de Blasco, guanyadora amb “Dicen los síntomas” del Premi Tusquets de Novel·la 2020 i recentment del Premi de la Crítica Literària Valenciana 2021, estarà Elisa Ferrer, Alberto Torres Blandina i Rafa Lahuerta. En este sentit, la regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello ha explicat que “la narrativa valenciana està vivint un excel·lent període de creativitat i de projecció local i nacional, i també està gaudint d’un merescut reconeixement de la crítica i el públic, un fet molt afortunat que este cicle també vol col·laborar a reflectir”.

Per part seua, Rafa Cervera ha valorat el fet que una escriptora inicie el cicle, ja que “el talent femení té un especial protagonisme enguany perquè comptem amb quatre autores, dos d’elles valencianes, a més de convidar també com a entrevistadores a cinc dones especialitzades en el món de la literatura”.

      Bárbara Blasco ha publicat tres novel·les, “Suerte” el 2013, “La memoria del alambre” el 2018 i “Dicen los síntomas” el 2020, que acaba de ser traduïda a l’italià. Blasco és llicenciada en Periodisme, ha estudiat direcció i guió cinematogràfic i actualment compagina la seua activitat com a bibliotecària interina amb col·laboracions en El País i tallers d’escriptura creativa. Amb “Dicen los síntomas”, Blasco s’ha convertit en un dels nous referents de la literatura valenciana a nivell nacional.

    El públic pot reservar prèviament les seues entrades en www.palauvalencia.com. La pròxima cita del cicle serà el 20 d’octubre i la protagonitzaran l’escriptor valencià Rafa Lahuerta, autor de “Noruega”, obra que s'ha convertit en el gran fenomen editorial de la novel·la valenciana dels últims anys. Xarrarà amb l’editor Toni Sabater sobre les influències musicals en la citada obra.

Arxivat a:

Destacats