Arranca el primer concurs de composició per a dolçaina i instrument polifònic de la Diputació de València

Guardar

El diputat Xavier Rius junt amb els membres del jurat del Concurs de dolçaina
El diputat Xavier Rius junt amb els membres del jurat del Concurs de dolçaina

L'Àrea de Cultura de la Diputació de València ha posat en marxa el primer concurs de composició per a dolçaina i instrument polifònic. L'objecte d'aquest concurs és el de generar un conjunt d'obres que puguen enriquir el patrimoni musical orientat al peculiar so de la dolçaina, i conjugar-lo amb altres instruments.

Aquest divendres s'han presentat les obres a concurs davant d'un jurat especialitzat, ocupat en valorar les propostes. La resolució dels guardons, consistents en tres premis en metàl·lic de 3.000, 2.000 i 1.000 euros respectivament, es farà pública en una gala de lliurament que tindrà lloc el pròxim 22 de novembre a l'Aula Magna del Conservatori professional de música de València–Velluters.

La convocatòria, a proposta de l'Àrea de Cultura, dirigida pel diputat Xavier Rius, fou publicada per primera vegada el passat 16 de juliol de 2021 al BOP amb la voluntat de fomentar, protegir i difondre la música amb dolçaina, així com de contribuir a la creació de condicions i mitjans perquè la societat valenciana puga desenvolupar una cultura musical pròpia, amb un repertori específic per a la dolçaina.
 

Destacats