Acció Cultural incrementa la dotació de les ajudes a projectes escènics d'especial interés

La Junta de Govern Local també ha aprovat la convocatòria d'ajudes a residències de creació artística

Guardar

teatro vacío
teatro vacío

La nova convocatòria d'ajudes a projectes escènics d'especial interés, impulsada per l'Ajuntament de València a través de la regidoria d'Acció Cultural, comptarà enguany amb una dotació global de 80.000 euros, enfront dels 50.000 de l'exercici anterior. La Junta de Govern Local també ha aprovat la convocatòria d'ajudes a residències de creació artística amb un import de 30.000 euros.

Així ho ha anunciat la regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez, qui ha explicat que l'augment pressupostari es duu a terme per a "donar suport al sector de les arts escèniques de la ciutat, així com per afavorir la creació i la investigació escènica".

L'objectiu de la convocatòria d'ajudes a projectes d'especial interés és impulsar tots aquells projectes encaminats a afavorir l'accessibilitat i la inclusió social a través de les arts escèniques en tota la diversitat, és a dir, teatre, dansa i circ, així com promoure la investigació i l'intercanvi d'experiències. Els projectes a finançar han de contenir programes educatius, fòrums, residències o solucions de caràcter innovador, a través dels quals, es potencie la transformació i la cohesió social, i s'incloga la participació del conjunt de la ciutadania de la ciutat de València.

D'altra banda, l'objectiu de la convocatòria de residències de creació artística 2020, l'import global del qual és de 30.000 euros, és facilitar un espai escènic on poder desenvolupar processos creatius de caràcter escènic, processos teòrics, d'escriptura o d'investigació teòrica, així com de component audiovisual. En total, se subvencionaran a sis residències artístiques, de les quals, quatre d'elles tindran lloc al Teatre El Musical o en l'Auditori La Mutant, i les dues restants es duran a terme en altres espais públics o privats de la ciutat. Els responsables dels espais on es vagen a realitzar podran supervisar el treball, assessorar i acompanyar l'artista en el desenvolupament de la seua residència.

Les dues convocatòries han estat aprovades aquest divendres per la Junta de Govern Local, i posteriorment es publicarà al Butlletí Oficial de la Província (BOP) i en la seu electrònica de l'Ajuntament de València, www.valencia.es. El termini per a la presentació de les sol·licituds serà de 20 dies naturals, a comptar de l'endemà del de la publicació. El procediment de concessió de les subvencions és el de règim de concurrència competitiva.

Ibáñez ha recordat que "estem complint amb el nostre compromís d'augmentar la dotació pressupostària i d'agilitar tot el possible la resolució i concessió de les ajudes per injectar liquiditat, com hem fet amb les últimes convocatòries: és a dir, a la producció escènica, a la programació de sales privades i a festivals i circuits". Finalment, ha avançat que "estem treballant en una nova convocatòria i molt prompte anunciarem més novetats".

Arxivat a:

Destacats