À Punt emet les actuacions de les societats musicals participants en el Certamen de Bandes

Desde este miércoles y hasta el 4 de noviembre, la televisión autonómica ofrece los recitales de las 14 bandas que mostraron su talento en la 43ª edición del concurso provincial

Guardar

Certamen de Bandas Diputacion
Certamen de Bandas Diputacion

El Centre Artístic Musical Santa Cecilia de Foios, amb José Martínez Colomina com a director, es va imposar en la secció Especial de la 43a edició del Certamen de Bandes de la Diputació de València, que va tindre lloc en el Palau de la Música el cap de setmana del 18 i 19 de maig. El seu recital ha obert este dimecres el cicle d'emissions que À Punt ha programat fins al 4 de novembre, que inclou les actuacions de les 14 bandes participants.

L'ordre d'emissió respon a les categories del certamen, de major a menor, que queden determinades en funció del nombre de músics de cada societat. Demà dijous, 17 d'octubre, À Punt oferirà a les 10.00 hores l'actuació de la Banda Juvenil de l'SMI Santa Cecilia de Cullera, guanyadora de la secció Primera, i el divendres serà el torn de la Unió Musical Santa Cecilia de Canals, a la mateixa hora.

Amb idèntic horari, les 10.00 hores, s'emetran les actuacions de la resta de bandes en el certamen del mes de maig. El dilluns 21 l’Associació Cultural Tot per la Música d’Ontinyent; el dimarts 22 la CIM Santa Cecilia de Yátova; el dimecres 23 l’Associació Banda La Valenciana; el dijous 24 la Unió Musical de Xeraco; i el divendres 25 la Societat Joventut Musical Quart de les Valls.

En l'última setmana d'octubre, el dilluns 28 arribarà a la pantalla d'À Punt la Banda Jove de la Unió Musical Municipal de Godelleta; un dia després la Societat Musical Música Jove de Benimaclet; el dimecres 30 l’Agrupació Musical Carrera Font de Sant Lluís de València; i el dijous 31 l’Agrupació Musical Jove de Manuel. Per a novembre queden les actuacions de la Unió Musical de Benetússer, el divendres 1, i la Unió Musical d’Algimia d’Alfara, el dilluns 4.

Referència nacional

El Certamen de Bandes de la Diputació de València és, al costat del de la ciutat de València, referent nacional en l'àmbit de la música de banda. L'aposta de la corporació provincial per la música, molt especialment per les agrupacions i bandes dels municipis valencians, s'ha tornat a posar de manifest al començament de la present legislatura, amb la creació de la primera delegació específica de Bandes de Música de la Diputació, dirigida per l'alcalde de Cullera, diputat i músic Jordi Mayor.
Destacats