Cullera usarà drons per a vigilar el camp i "evitar els robatoris de taronges"

La Unitat Dron de la Policia Local efectua vols dia i nit i se centra en les partides del terme més castigades pels lladres

Guardar

Imatge d'un dron
Imatge d'un dron

Drons enfront dels lladres de cítrics. La campanya de recollida de la taronja que s'inicia en aquestes dates a la comarca de la Ribera comptarà amb un nou sistema de vigilància des de l'aire a Cullera. La Unitat Dron de la Policia Local controla ja des de l'aire les zones més sensibles del terme municipal per a evitar la sostracció de collites, una innovadora manera de fer front a la problemàtica dels furts de taronges.

Gràcies a aquests vols, la Policia Local podrà controlar i identificar persones, turismes, furgonetes i camions que accedeixen a zones d'horts per a evitar que individus no autoritzats sostraguen cítrics en l'època de major intensitat de la campanya agrícola.

Així mateix, es verificarà que l'origen de calaixos amb fruita ja recol·lectada i que es transporta en camions des dels camps de cultiu fins als magatzems siga lícit, independentment de qualsevol altra activitat il·legal que es puga observar durant els operatius.

Mitjançant aquest sistema de vigilància aèria, es poden controlar furgons de gran grandària, camions, així com persones. Igualment es para atenció a l'existència de calaixos buits disposats per a la recollida de taronges. Una vegada localitzats, la Policia acudeix in situ al lloc a fi de verificar la identitat de tot el personal que es trobe realitzant la recol·lecció, des del comerç que realitza la recollida, treballadors, titular de la propietat, etc., expliquen des de la Unitat Dron.

Punts sensibles

L'elecció dels punts on s'estableixen els operatius té en compte les zones que han patit major nombre de denúncies en anys anteriors per robatori i furts de taronges, facilitades tant pel Consell Agrari de Cullera així com pels membres del grup ROCA de la Guàrdia Civil, amb els quals la Policia Local de Cullera es coordina durant tota la campanya de recol·lecció de cítrics.

Concretament, es fa especial incís en partides com la Raconá, Pegunta, Alqueries, Ràfol, Seniades, el Való i el Plà, entre altres. La regidora de Policia Local de l'Ajuntament de Cullera, María José Terrades, ha indicat que «estem fent que el camp cullerenc siga més segur i menys vulnerable enfront dels robatoris».

Terrades destaca «l'esforç modernitzador» que duu a terme la Policia Local al llarg dels últims anys «el que ens situa una vegada més com un dels referents en matèria de seguretat ciutadana en l'àmbit local». «No sols disposem d'unes instal·lacions, tecnologia i infraestructures modernitzades i de primer ordre, sinó que a més comptem amb una plantilla formada i cada vegada més especialitzada, la qual cosa redunda en una millor de la seguretat ciutadana», conclou Terrades.

Arxivat a:

Destacats