Cullera represa el Certamen de Bandes amb la Unió Musical de Crevillent i La Armónica de Sant Antoni de Requena

Guardar

Certamen Nacional de Bandes de Música Ciutat de Cullera
Certamen Nacional de Bandes de Música Ciutat de Cullera

El Certamen de Bandes 'Ciutat de Cullera' torna després de la suspensió l'any passat per les conseqüències sanitàries de la pandèmia de la Covid-19 en una edició extraordinària.

Així, diumenge que ve 10 d'octubre, es reprén aquest certamen, organitzat per l'Ajuntament amb la finalitat de promocionar el patrimoni musical bandístic. La trobada és, a més, el més antic d'Espanya en la seua categoria després del de València.

La LXXIII edició comptarà enguany amb la participació de dues societats musicals: la Societat Unió Musical de Crevillent i la Societat Musical 'La Armónica' de Sant Antoni de Requena.

L'obra obligada d'aquesta edició del certamen serà 'L'Illa dels pensaments' del compositor valencià Jose Suñer Oriola, obra que li va encarregar l'Ajuntament de Cullera.

Es continua així el projecte iniciat en 2019 amb Ferrer Ferran, d'encarregar per a cada edició del certamen l'obra obligada a un compositor.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és incrementar el patrimoni musical de la ciutat. Per a les futures edicions de 2022 i 2023, el 'Ciutat de Cullera' comptarà amb obres d'Andrés Valero Castells i Óscar Navarro, respectivament, avança l'organització en un comunicat.

Com ja és tradicional, el certamen començarà a les 10.00 hores amb la desfilada de les bandes participants pel centre de la ciutat fins als Jardins del Mercat. Després, a les 10.30 hores començarà L'audició dins de l'Auditori Municipal.

El tribunal estarà presidit per José Suñer Oriola, autor de l'obra obligada, qui estarà acompanyat de la directora d'orquestra Pilar Jurado i del director i compositor Enrique Blasco Cebolla, com a vocals. Com a tancament, mentre el tribunal delibera, actuarà el grup BCN SAX Quartet.

PROGRAMA

La Societat Unió Musical de Crevillent, dirigida per Manuel Mondéjar Criat intepretará el pasdoble 'Centenari musical' de Ramón García Soler durant la desfilada, i 'Poema Alpestre' del compositor Franco Cesarini com a obra lliure.

La Societat Musical 'La Armónica', sota la batuta del director José E. Martínez Esteve, recrearà 'Encarna Sánchez' de David Postiguillo durant la desfilada, i 'A Brussels Requiem' de Bert Apperemont com a peça lliure.

Les dues bandes interpretaran a més, com a obra obligada, 'L'Illa dels pensaments' de José Suñer Oriola.

Enguany els premis del certamen seran els següents: Primer Premi i Premi Únic Especial del Jurat dotat amb 6.000 euros; Segon premi dotat amb 3.000 euros; Premi a la Millor desfilada amb una dotació econòmica de 1.000 euros i Premi Honorífic al Millor Director del Certamen, dotat amb 600 euros.

Arxivat a:

Destacats