Ximo Puig: "Estabilitat, honradesa i diàleg han de ser els pilars bàsics en l'actualització del Pacte del Botànic"

Guardar

170109-ximo-puig-cen
170109-ximo-puig-cen

"El Pacte del Botànic ha demostrat durant aquests mesos una fortalesa absoluta a l'hora de generar estabilitat al govern, sent capaços d'haver aprovat dos pressupostos absolutament socials i pensats en els valencians de manera ràpida i coordinada" així ha valorat el secretari general dels socialistes valencians i president de la Generalitat, Ximo Puig, el funcionament de l'acord de govern entre PSPV, Compromís i Podem que s'actualitzarà dimecres que ve i que, tal com ha assenyalat Puig tindrà com a pilars bàsics "l'estabilitat, l'honradesa i el diàleg". "Som una de les poques autonomies que ja té aprovat el seu pressupost per a 2017, un fet que demostra la solidesa i la fortalesa d'aquest Govern i per açò el nou acord ha d'incidir a reforçar l'estabilitat de l'executiu al mateix temps que potenciem altres elements clau com són l'honradesa i la transparència, claus per a rellançar la hipoteca reputacional d'aquesta Comunitat", ha apuntat el líder dels socialistes valencians abans de començar la reunió de l'Executiva Nacional del PSPV en la qual Puig ha explicat quins seran els objectius dels socialistes en aquest nou acord i els reptes de futur del partit.

En aquesta línia, Puig ha remarcat a més la importància del "diàleg social i del diàleg permanent amb la ciutadania" com una altra de les claus de l'acord al mateix temps que ha agraït als tres partits "l'esforç que han fet per a anteposar per sobre de tot l'interés dels valencians i de les valencianes". "El fonamental d'aquest acord de govern és que no està pensat per a satisfer internament als partits, sinó que és un acord que supera absolutament el partidisme", ha incidit.

Sobre la reunió de la Comissió Executiva Nacional, Ximo Puig, també ha assenyalat que es tracta d'una trobada per a valorar i analitzar la situació política de la Comunitat. "Estem en una posició d'estabilitat molt positiva i ara cal explicar a la ciutadania a què respon la política del Govern valencià, en què consisteix el nostre projecte de progrés que avança d'acord amb el nostre partit".

Comité Federal del PSOE

A preguntes dels periodistes el secretari general dels socialistes valencians i president de la Generalitat, Ximo Puig, s'ha referit al pròxim Congrés Federal del PSOE i ha apostat per un congrés que "mire als ulls dels ciutadans i a totes les persones que pensen que és necessari que hi haja un projecte socialdemòcrata, de centre esquerra, progressista, fort, potent i capaç de transformar la societat". Així ha incidit en la necessitat de comptar amb un partit "fort, potent i capaç de transformar la societat, ja que la crisi ens ha deixat una gran desigualtat i una fractura enorme que cal suturar".

De la mateixa manera Ximo Puig ha assenyalat que "no és el moment de cercar velles receptes sinó d'apostar per les noves receptes que exigeix aquest moment perquè aquells principis que estan vigents com són la llibertat, igualtat, solidaritat i tots aquells principis que són el socialisme democràtic es posen a treballar en l'adreça actual i açò és el que més li ha de preocupar el PSOE". Sobre aquest tema ha reiterat que "les dates no són l'important, l'important és que hi haja un procés de participació, de maduresa democràtica, de no mirar-se el melic i mirar cap a la realitat social i a veure de quina manera podem suturar la greu crisi de desigualtat que s'ha agreujat durant aquests anys".

Conferència de Presidents

Respecte a la Conferència de Presidents que tindrà lloc la setmana que ve, Ximo Puig ha explicat que les reunions que té previstes realitzar durant aquesta setmana amb associacions, empresaris, partits polítics, sindicats, etc responen a la necessitat d'"aconseguir acords per a superar la discriminació de la Comunitat i per a visibilitzar que som una terra amb potencial, amb capacitat i voluntat per a afegir la seua energia a un projecte de país que siga un projecte per a les persones". "Vull explicar com és la meua postura en la conferència i donar l'oportunitat que em diguen quins són les seues mirades", ha assenyalat.

Arxivat a:

Destacats