Xavier Rius visita el jaciment arqueològic de la Lloma de Betxí

Guardar

llomabetxi
llomabetxi

El diputat de Cultura, Xavier Rius, va visitar este dimecres el jaciment arqueològic de la Lloma de Betxí, un poblat de l'Edat de Bronze situat en La Vallesa de Mandor, a Paterna. La Diputació de València, a través del Museu de Prehistòria i del Servei de Recerca Prehistòrica (SIP), duu a terme excavacions en aquest jaciment des de 1984, sota la direcció de Maria Jesús de Pedro.

Xavier Rius ha assenyalat que “la consolidació de les estructures del jaciment de la Lloma de Betxí, en la qual s'ha estat intervenint en l'última campanya, permetrà millorar la seua difusió”. Després d'acudir a l'ajuntament de Paterna per a conèixer i saludar als nous membres de l'equip de govern del consistori, encapçalat per Juanma Ramón, el diputat es va desplaçar al jaciment acompanyat de la directora del Museu de Prehistòria, Helena Bonet, i representants de la corporació municipal.

Les peces més emblemàtiques del jaciment es poden observar en el Museu de Prehistòria. L'any 2015, aquest museu depenent de la Diputació, va organitzar l'exposició “Viure al costat del Turia fa 4.000 anys”, en la qual s'arreplegaven una bona part d'aquestes peces.

L'última intervenció l'any 2015 ha permès la consolidació de les estructures del jaciment i la millora de l'accessibilitat al mateix.

Destacats