USO insisteix en possibles mesures legals contra Ryanair per la "sospita" que haja augmentat els vols en la vaga

Guardar

ryanair
ryanair

El sindicat Unió Sindical Obrera (USO) en Ryanair, amb motiu de la primera jornada de vaga de tripulants de cabina de l'aerolínia, ha anunciat que prendrà mesures legals contra la companyia per imposar més vols, ja que creu que és "sospitós" que l'aerolínia només cancel·le 14 vols en els dos primers dies de la vaga.

Així ho ha expressat el portaveu d'USO Ryanair en la base de València, Joao Oliveira, en una compareixença aquest dilluns en l'Aeroport de Manises per a informar sobre el transcurs de les dues primeres jornades de vaga, convocada arran del tancament de les bases de la companyia a Tenerife, Gran Canària, Lanzarote i Girona.

El portaveu ha assenyalat que tenen la "sospita" que l'aerolínia ha augmentat el nombre de vols, perquè és la companyia que més vols transporta a Espanya cada dia i "que només cancel·le 14 vols en dos dies és sospitós".

"A més, tenim coneixement que estan enviant tripulacions d'altres països per a Espanya per a fer vols per nosaltres, així que complir-ho, complir-ho, no ho estan fent", ha denunciat.

En aquest context, qüestionat per si adoptaran mesures legals, Oliveira ha apuntat que, quan tinguen les proves reunides, els advocats començaran a treballar i "denunciaran el que hàgem de denunciar".

El portaveu ha detallat que, durant aquestes primeres jornades de vaga, no s'ha cancel·lat cap vol a Manises, al mateix temps que ha denunciat que els serveis mínims imposats pel Ministeri de Foment són "abusius", la qual cosa ha provocat cancel·lar 14 vols a Espanya, la qual cosa els sembla "molt poc".

Amb motiu dels aturs, Foment ha establit el 100% de serveis mínims en els vols amb destinació Balears i Canàries i entre un 35 i un 60% segons el recorregut en la resta de trajectes, la qual cosa ocasionarà la cancel·lació de sis vols aquest diumenge i huit el dilluns.

Les jornades de vaga, a més d'aquest passat diumenge i de hui, s'estendran a tots els divendres i diumenges fins a final de mes, moment en què també se sumarà als aturs el col·lectiu de pilots. Oliveira ha indicat que encara no saben a quins vols afectaran els pròxims dies de vaga i ha anunciat que tractaran de "prendre mesures perquè els serveis mínims abusius no ho siguen tant".

"Seguim sense entendre. No és possible que una companyia que declara milions de beneficis al·legue que tancarà bases per motius econòmics, no quadra. Amb això s'està tirant a 512 treballadors, és una vergonya", ha denunciat.

Destacats