Una auxiliar d'infermeria de l'Hospital La Plana acosta la seua experiència a un centre clínic de Burkina Faso

Guardar

Burkina Faso
Burkina Faso

Els professionals sanitaris de l'Hospital Universitari de la Plana, igual que molts altres de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, dediquen part del seu temps estival i de la seua experiència a la cooperació sanitària. D'aquesta forma, durant aquests dies, l'auxiliar d'infermeria Fina Canós es troba a Burkina Faso col·laborant amb l'ONG de Borriana, Amor en Acció.

L'auxiliar, que pertany al Servei d'Urgències, forma part d'un equip integrat també per altres sanitaris de diferents centres valencians que tenen previst realitzar la seua estada a Burkina Faso durant dues setmanes. Una de les finalitats d'aquesta ONG és atendre les necessitats sanitàries del centre clínic que gestionen en el país africà i, especialment, les dels més xicotets.

Amb aquest viatge solidari, Fina Canós espera "poder contribuir amb el meu temps i la meua experiència professional al benestar de la població i aportar la meua generositat, il·lusió i compromís sense esperar gens a canvi".

Un Hospital compromés

L'Hospital Universitari de la Plana està compromés amb aquest tipus d'accions solidàries i cada any són varis els professionals que acosten la seua experiència laboral a països en vies de desenvolupament amb la finalitat d'ajudar a la població autòctona i/o complementar la formació clínica del personal sanitari que treballa allí.

Durant l'any 2015 i el primer semestre del 2016 són ja almenys set els professionals sanitaris que han viatjat fins a diferents destinacions internacionals immersos en projectes de cooperació sanitària. Es tracta de metges especialistes en Ginecologia, Cardiologia i Urologia, infermeres del servei d'Urgències i de l'Àrea Quirúrgica i una matrona, a més de l'auxiliar d'infermeria.

Entre les destinacions als quals viatgen aquests sanitaris es troba Índia, al costat de la Fundació Vicente Ferrer; Hondures; Kenya, a través del projecte d'expedicions clíniques de l'ONG castellonenca Youcanyolé; i al campament de refugiats grec de Idomeni.

Destacats