Un total de 48.583 persones han estat ja vacunades en la Comunitat Valenciana

La consellera ha descartat un confinament domiciliari i ha insistit que les mesures implantades "s'han estudiat detingudament, han anat al centre del problema i hem de deixar un poc de temps perquè tinguen efecte"

Guardar

barcelo
barcelo

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha comparegut aquesta vesprada en roda de premsa per a presentar les últimes xifres referents a la Covid-19. Unes xifres que, tal com ha reconegut, són "preocupants" i, després de les últimes mesures adoptades, considera que "vivim en un semiconfinament, són mesures molt dures".

"Estem en el moment de l'esperança amb l'arribada de la vacuna i en un moment preocupant per la gran transmissió la Covid-19, és la cara i la creu", ha destacat.

La consellera ha descartat un confinament domiciliari, recordat que no és competència de la Generalitat Valenciana i ha insistit que les mesures implantades "s'han estudiat detingudament, han anat al centre del problema i hem de deixar un poc de temps perquè tinguen efecte".

Concretament, en la vesprada de hui s'han confirmat 2.283 casos positius des de l'última actualització i són 2.752 les persones ingressades als hospitals valencians, 382 en les UCI.

Des de l'última actualització divendres passat són 77 les persones mortes, 21 d'elles vivien en residències. Fins al moment han mort 3.321 persones en la Comunitat Valenciana.

Des d'ahir s'han donat 4.484 altes, i 155.194 persones ja s'han recuperat de la Covid-19 en el nostre territori.

Actualment, la mitjana de la incidència acumulada en la Comunitat Valenciana és de 393,58 persones per cada 100.000 habitants i la mitjana estatal és de 350. Per a la consellera "no seria necessari dir la incidència acumulada perquè el que més ens preocupa són els hospitals i les UCI".

En aquest sentit Barceló ha recordat que "hi ha capacitat en les plantes i hi ha marge de creixement, però aquesta no és la qüestió, hem de fer-nos càrrec del moment que estem vivint. Aquest és l'efecte de les festes nadalenques".

48.583 DOSI DE VACUNES ADMINISTRADES

Pel que respecta a les vacunes, en el migdia de hui s'havien administrat 48.583 dosi, el 80% del total exceptuant les que han arribat hui. Poc més del 2% de les persones han rebutjat ser vacunades.

Per a Barceló "no és un número, és una esperança que s'obre pas en aquest moment i ha d'arribar als 5 milions de valencians i valencianes".

"A aquesta carrera contra el virus hem unit la ciència i la recerca, hem vacunat en el mateix any de la pandèmia, és una fita i un èxit", ressalta la consellera.

Sembla que el camí s'eixampla cap al final del túnel, un viatge que hem de fer units. "La llum al final del túnel ha de brillar per a tots", ha dit la consellera citant a UNICEF. "Per tant hem de caminar units, amb responsabilitat, perquè al final de la vacunació estiguem tots i totes".

Barceló recorda que el de vacunació "és un procés complex, que necessita uns temps i d'una precisió per a ser administrada amb garanties", ha detallat.

VACUNACIÓ EN RESIDÈNCIES

Aquests últims dies s'ha incrementat el nombre de residències amb brots actius, replantejant l'estratègia de vacunació en aquests centres. "Les residències amb brots actius no han de ser vacunades en un primer moment" i a aquest inconvenient "s'afegeixen les residències que s'han vacunat hui pel temporal".

Actualment hi ha 153 brots actius en les residències i en 300 s'ha completat la implementació de les primeres dosis. Concretament, s'han vacunat 6.526 persones a Castelló, 22.574 a València i 19.480 a Alacant.

Arxivat a:

Destacats