Un total de 413.000 euros decomissats a narcotraficants es destinaran a la prevenció de les drogodependències en la Comunitat

Guardar

El Ple del Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i la Delegació del Govern per al Pla Nacional sobre Drogues per a establir el desenrotllament de determinats programes a finançar amb càrrec al fons procedent dels béns decomissats per tràfic de drogues i altres delictes relacionats.

Dins del protocol de col·laboració que, des de 1999, està establit entre el Ministeri de l'Interior i la Conselleria de Sanitat, s'ha subscrit este conveni específic que permetrà la realització de programes de drogodependències per un total de 413.000 euros.

Concretament, es van a destinar 340.000 euros a centres d'intervenció de baixa exigència a València, Castelló i Alacant i a la unitat mòbil d'atenció al drogodependent (UMADA) .

D'altra banda, els restants 73.000 es dedicaran a la consolidació dels sistemes d'informació en matèria de prevenció del consum de drogues. Els diferents programes finançats s'emmarquen dins del Pla Nacional d'Acció sobre Drogues.

Estes iniciatives cobrixen tant activitats de prevenció, com a assistència sociosanitària, reducció de danys en drogodependències i cursos formatius. Es tracta d'activitats de prevenció universal, familiar i escolar, així com prevenció més específica i selectiva que va dirigida a una població diana que tenen un risc major de ser consumidors, i la prevenció indicada, els destinataris de la qual solen ser consumidors o que tenen problemes de comportament.

Destacats