Un total de 261 persones amb diversitat funcional intel·lectual participen en les Estades Vacacionals del IVAS

Guardar

estancias_vacacionales_1
estancias_vacacionales_1

Un total de 389 persones participen en les Estades Vacacionals organitzades per l'Institut Valencià d'Acció Social (IVAS), de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, durant el mes d'agost.

D'aquestes, 261 són usuaris amb diversitat funcional intel·lectual de les residències del IVAS, mentre que la resta forma part de l'operatiu de suport que atén a aquestes persones en els diferents recursos i que està compost per 106 joves voluntaris, onze coordinadors i altres onze subcoordinadores.

El programa Estades Vacacionals proporciona activitats d'oci i temps lliure a les persones amb diversitat funcional intel·lectual i promou la seua normalització i integració en la comunitat. Així mateix, afavoreix la seua participació social i contribueix a potenciar la seua autonomia personal.

Els usuaris d'aquest programa vacacional gaudeixen de l'estiu en nou recursos accessibles situats en diferents enclavaments turístics de la Comunitat Valenciana. En concret, quatre hotels en la província d'Alacant (l'Hotel Odón de Cocentaina, Reconquesta a Alcoi, Posidó a Benidorm i l'Hotel Platges de Torrevella); l'Hotel Vent del Mar del Port de Sagunt (València); i l'Hotel Jaume I de Castelló.

També s'han seleccionat altres tres recursos com la Granja Escola Baladre, situada a Ondara (Alacant) i, en la província de València, l'Alberg El Perú d'Ontinyent i la Masia del Collado de Dosaigües, pertanyent al IVAS.

L'equip de professionals i el voluntariat disposa d'un servei mèdic-sanitari especialitzat, de metges i ATS i de trasllats en ambulàncies, que està operatiu les 24 hores del dia per a donar resposta a qualsevol incidència que poguera donar-se en el transcurs de les estades.

L'Institut Valencià d'Acció Social realitza prèviament un curs de formació dirigit al personal encarregat d'atendre les necessitats bàsiques de les persones amb diversitat funcional intel·lectual que participen en les estades amb la finalitat d'establir els suports que precisen i perquè puguen gaudir del període vacacional en les condicions i comoditats que mereixen.

Arxivat a:

Destacats