Un home es lleva la vida després d'agredir a la seua parella i als seus fills a Alcoi

Els tres es troben ferits de gravetat i un d'ells ha hagut de ser traslladat a l'hospital La Fe de València

Guardar

hospital_fe
hospital_fe

Un home es va suïcidar ahir a la vesprada a Alcoi després d'intentar matar a la seua exmuller i als seus dos fills menors. El presumpte agressor va atacar a la seua família amb un ganivet i quan va veure arribar als Agents de la Policia Nacional va ser quan es va llevar la vida. De moment, la dona i els seus dos fills romanen ingressats en estat greu i en principi no es tem per les seues vides.

Segons fonts policials, entorn de les 18 de la vesprada el presumpte agressor va accedir a l'habitatge i va ferir amb arma blanca a la seua dona i a la seua filla de dotze anys. Això, en presència de la sogra, qui va presenciar els fets, però no va resultar ferida. Després de cometre aquests actes, l'home es va trobar al menor de cinc anys, a qui també va ferir de gravetat, i més tard va haver de ser traslladat a l'Hospital de la Fe de València.

La mare va eixir sagnant al portal de l'habitatge per a demanar ajuda i quan els veïns es van adonar del que estava ocorrent li van facilitar una camisa per a tapar-se i van intentar reduir al presumpte agressor. Finalment, quan l'home va veure als agents de la Policia Nacional arribar, es va clavar el ganivet en el cor, per la qual cosa va morir en l'acte i va impossibilitar que els serveis sanitaris pogueren reanimar-li.

El veïnat va ser qui va avisar a la Policia Nacional després d'un succés que ha causat una gran commoció en la zona, ja que a eixes hores encara hi havia gent en terrasses i bars. Així, immediatament es va armar un enorme renou, però la rapidesa amb la qual van actuar els veïns va permetre assistir a la dona i els seus fills de seguida.

La dona i la filla van ser traslladades a l'Hospital Verge dels Lliris per a ser tractades de les ferides, així com del quadre d'ansietat i nervis provocat per la baralla. Es tracta d'una dona de 43 anys i els seus dos fills de 6 i 12 que van ser apunyalats presumptament a les mans de l'exparella la víctima i pare dels menors. Pel que es coneix, el presumpte agressor era un home de 33 anys i de nacionalitat uruguaiana.

Un acte de violència masclista

Segons ha avançat el diari Las Provincias, la Policia Nacional investiga el succeït com un homicidi múltiple en grau de temptativa. Tot sembla indicar, així mateix, que és un cas de violència masclista, encara que les circumstàncies del succés continuen investigant-se. En aquest cas, seria el segon cas de violència masclista en la Comunitat del mes de març després que un home de 51 anys apunyalara fins a 11 ocasions a la seua exparella a Massamagrell el passat dia 8.

Segons les dades aportades per la delegada del Govern Glòria Calero, a mitjan març, a les presons valencianes hi havia més de 800 interns que compleixen condemna per delictes de violència sobre les dones. També en aquests moments hi ha 10.000 dones de la Comunitat Valenciana que formen part del sistema de vigilància integral del Ministeri de l'Interior.

Des de l'Ajuntament d'Alcoi han condemnat els fets: "Tota la nostra condemna al que ha ocorregut i totes les nostres forces per a les víctimes, que en aquests moments estan lluitant per les seues vides", va publicar en les seues xarxes socials l'alcalde Toni Francés.

Destacats