Un concert multitudinari, la prova pilot que pretenen posar en marxa diversos promotors valencians

El concert de Love of Lesbian a Barcelona ha obert la porta al fet que més esdeveniments massius puguen realitzar-se

Guardar

concierto barcelona
concierto barcelona

En el mes de març passat, el conegut grup Love of Lesbian va realitzar un concert al Palau Sant Jordi de Barcelona. Una prova pilot massiva que recordava als concerts que es feien abans de la pandèmia. Sense distància de seguretat i amb 5.000 assistents, l'esdeveniment va ser un èxit, ja que tan sols es va registrar sis casos per coronavirus, i la majoria no es van contagiar ací. Ara, aquesta idea ha arribat a la Comunitat Valenciana, on diversos promotors musicals pretenen organitzar un esdeveniment d'aquestes característiques.

De moment no s'ha establit cap data, ni cap cartell, ni lloc per a aquest possible esdeveniment. No obstant això, sí que es coneix que en la proposta que remetran a la Conselleria de Sanitat es proposarà la celebració d'una prova pilot d'aquestes característiques per a 10.000 persones de públic.

Les presses per organitzar un macroconcert com el de Barcelona respon als resultats d'aquest. En una roda de premsa, tant investigadors com representants públics de la zona en la qual va tindre lloc l'esdeveniment, van declarar que el concert "no va ser un esdeveniment de supertransmissió" i que "és una activitat segura". En els 14 dies posteriors al concert van detectar sis casos positius, és a dir, una incidència acumulada de 131 per cada 100.000 habitants en comparació amb els 260 casos per 100.000 habitants que registrava Barcelona durant la realització del concert.

Aquesta proposta no ha sigut igual de ben rebuda en diferents sectors de les Conselleries. D'una banda, Turisme Comunitat Valenciana -impulsora de la marca Mediterranew Musix que aglutina als grans festivals de música-, considera "interessant" aquesta iniciativa. Encara que, sempre que tinga el vistiplau de les autoritats sanitàries. Per aqueix costat, la Conselleria de Sanitat seria, de moment, contrària a una iniciativa d'aquest tipus.

El president de l'associació de promotors valencians MusicaPro CV, Sergi Albiñana, va assegurar ahir que el sector considera que és una "proposta interessant" però que el que més preocupa ara és "que es puga avançar a estructurar un aforament viable per als diferents esdeveniments musicals que hi ha programats des de maig fins a l'estiu". "Ara estem en un decret que estableix mil persones com a màxim per als concerts a l'aire lliure, la qual cosa els fa inviables des de la iniciativa privada", ha afegit Albiñana.

Segons ha afegit el seu representant, en declaracions a Levante-EMV , els promotors estan esperant que la Conselleria de Salut Pública "ens confirme una reunió aquesta setmana per a analitzar les restriccions encara complicades per al sector en referència als concerts a l'aire lliure i veure de quina manera poder pautar una major desescalada per a la música en directe valorant la millora de la situació epidemiològica, el ritme i objectius de vacunació i els protocols implementats en la cultura que han demostrat una incidència nul·la de contagis". L'objectiu, ha afegit, és "arribar a juny amb un aforament de 5.000 persones per a començar aplicant protocols que puguen garantir la seguretat i en la línia del que hi han aprovat altres països europeus com França o el Regne Unit".

Destacats