Tres dies sense morts per Covid-19 a la Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana ha registrat 10 nous positius i 83 altes

Guardar

Sanitaris, a l'hospital La Fe
Sanitaris, a l'hospital La Fe

Per tercer dia consecutiu, la Comunitat Valenciana no ha registrat cap mort per Covid-19. Unes dades positives, encara que "és necessari continuar mantenint la prudència", ha apuntat la consellera de Sanitat, Ana Barceló. Així, en tot el territori valencià s'han registrat 10 nous casos positius de coronavirus – 3 a Castelló i 7 a València –, que eleven a 11.238 el nombre de positius durant tota la pandèmia.

En contraposició, la Comunitat Valenciana ha comptabilitzat un total de 83 noves altes – 1 a Castelló, 28 a Alacant i 54 a València – que puja el nombre de persones recuperades a 12.315. Així mateix, en l'actualitat, hi ha 167 persones ingressades, de les quals 23 segueixen en UCI. Per províncies, Castelló registra 12 persones ingressades, Alacant 60 i València 95.

Finalment, 74 residències compten amb casos positius: 8 a la província de Castelló, 30 a Alacant i 36 a València. El nombre de residències que es troben sota vigilància mèdica són 28 – 8 a Castelló, 7 a Alacant i 13 a València –.

La consellera de Sanitat també ha volgut realitzar un balanç de les dades del mes de maig. D'aquesta manera, Barceló ha detallat que el nombre d'altes ha augmentat en un 78%, la qual cosa significa que "5.340 persones han superat la malaltia", i els ingressos hospitalaris s'han reduït en un 82%.

A més, respecte a la incidència del virus a la Comunitat Valenciana, la consellera ha apuntat que "mentre la mitjana espanyola se situa en un 5%, al territori valencià és de 2,5%". Així mateix, l'estudi de seroprevalença que s'ha realitzat als professionals sanitaris i sociosanitaris ha reflectit que "un 3,21% de les 56.000 persones a les quals se li ha realitzat ja han passat el virus". No obstant això, és només una primera dada, ja que "encara no l'hem conclòs".

Finalment, la Comunitat Valenciana ha augmentat en un 97% la seua capacitat de diagnòstic. En aquest sentit, ja s'han realitzat 232.144 proves PCR.

El govern valencià ha descartat demanar que la Comunitat Valenciana passe a la fase 3, encara que "s'està a l'espera que el Ministeri de Sanitat ens indique si es permetran els desplaçaments a altres províncies per a anar a les segones residències".

Arxivat a:

Destacats