SOS Hostaleria llança la campanya de micromecenatge 'Apadrina un hostaler'

Coincidint amb la Setmana Santa, la finalitat és recaptar fons que ajuden el sector a compensar les restriccions

Guardar

hosteleria
hosteleria

SOS Hostaleria llança la campanya de micromecenatge 'Apadrina un hostaler' per a recaptar fons que ajuden el sector a compensar les restriccions, coincidint amb "la tercera Setmana Santa horribilis" per a l'hostaleria valenciana després dels temporals de 2019, el confinament de 2020 i la situació actual amb el tancament a les 18 hores i un terç d'aforament en interiors.

"La pandèmia, els confinaments, els tocs de queda i els tancaments perimetrals s'han arrasat més de 100.000 negocis dedicats a l'hostaleria en tota Espanya, 9.000 d'ells en la Comunitat Valenciana", denúncia en un comunicat.

És més, aquesta associació adverteix que molts hostalers no han pogut acollir-se a cap de les ajudes directes aprovades pel Govern a causa d'impagaments o deutes tributaris a les quals no han pogut fer front a conseqüència de la crisi de l'últim any.

Això suposa, al seu judici, que l'administració està "condemnant" als hostalers que més ajuda necessiten a no poder recuperar-se. "No podem abandonar als hostalers que no es troben al dia amb l'administració", reivindica el seu president, Fidel Molina.

Davant aquesta situació, SOS Hostaleria s'ha unit a Lucía Vargas, jove valenciana que viu a Londres i que va llançar la idea de la campanya en xarxes socials. L'objectiu és sol·licitar recursos que puguen ajudar als hostalers que es troben en "situacions personals límit".

Segons les seues xifres, quasi la meitat dels treballadors de la Comunitat que estan en ERTO pertanyen al sector de l'hostaleria i representen set de cada deu ocupacions perduts. També recorda que els temporals de Setmana Santa de 2019 van suposar un colp molt dur per a l'hostaleria valenciana, perquè la impossibilitat d'utilitzar les terrasses i les anul·lacions van ser "una autèntica maçada" per a hotels, bars i restaurants.

L'any passat, els hostalers no van poder obrir a conseqüència de les restriccions decretades pel Govern per a fer front a la crisi generada pel virus. I en 2021, el confinament de les comunitats autònomes provoca que la resta d'espanyols tinguen prohibit desplaçar-se a la Comunitat i els valencians sols puguen gaudir fins a les sis de la vesprada dels bars i restaurants.

En aquest escenari, l'entitat ha creat una plataforma de suport als hostalers valencians a través d'un sistema transparent de donacions de particulars, mitjançant el qual analitzarà les sol·licituds presentades a través del seu web i decidirà la concessió de l'ajuda en funció de les necessitats. Periòdicament es farà pública l'ajuda concedida i les raons per les quals s'ha atorgat.

"No podem substituir la funció que haurien de dur a terme les administracions, però la solidaritat de la gent contribuirà a mitigar l'angoixa i desesperació de molts hostalers valencians", postil·la el titular de SOS Hostaleria.

Destacats