Sanitat reparteix més d'1,25 milions de vacunes contra la grip per a grups de risc

Guardar

vacuna gripe
vacuna gripe

La Conselleria de Sanitat Universal arranca aquest dilluns, 5 d'octubre, la campanya de vacunació contra la grip estacional en la qual està previst distribuir 1.256.100 dosi als grups considerats de risc fins al 31 de gener.

Per províncies, a Castelló es repartiran un total de 139.478 dosi, a Alacant 451.296 i a València 644.825, al costat de les 20.500 de reserva. La Generalitat ha adquirit 810.000 i 446.100 més a través d'un acord amb el Ministeri de Sanitat.

Els grups de risc són similars als anys anteriors: majors de 65 anys i menors d'eixa edat amb algun factor de risc, fonamentalment malalties cròniques (malalts cardiovasculars, respiratoris, renals, immunodeprimits, diabètics o amb obesitat mòrbida), embarassades i personal de serveis essencials (no sols sanitaris, també bombers o policies locals i nacionals).

Enguany és especialment important que els grups de risc es vacunen contra la grip. "Ens hem marcat un objectiu molt ambiciós: aconseguir la vacunació del 75% en majors de 65 anys i personal sanitari i d'un 60% en la resta de grups de població de risc", ressalta la consellera, Ana Barceló.

Per a facilitar la vacunació i fer-ho d'una manera segura s'han generat agendes en els centres de salut per a ordenar l'administració de la vacuna en els centres amb cita prèvia i que no hi haja risc.

Sanitat ja ha començat a telefonar per a donar cita a les persones pertanyents a aquests grups de risc. També es podrà demanar a través de l'aplicació mòbil 'GVA+Salut' i per internet en la web de la Conselleria a partir d'aquest dilluns.

RESIDÈNCIES I SANITARIS

Aquesta temporada es realitza una estratègia de vacunació dirigida a persones que resideixen o treballen en residències i centres de dia a l'inici de la campanya, de manera que estiguen vacunades preferentment durant la primera setmana. Des del centre de salut pública corresponent es facilitaran les dosis de vacunes necessàries a cada residència. Paral·lelament, "la vacunació del personal sanitari és prioritària i ha de vacunar-se a l'inici de la campanya".

La vacuna enfront de la grip ha demostrat durant molts anys que és segura i eficaç. Sanitat recorda així que la grip és un procés banal en persones sense patologia, però pot provocar complicacions en persones amb patologies o en embarasses, així com que els vacunats tenen menor risc de patir complicacions.

Al febrer de cada any, l'OMS publica la composició de la vacuna per a la seua utilització en l'hemisferi nord. Respecte a la temporada anterior hi ha canvis en la composició de les vacunes per a aquesta temporada 2020-2021.

Destacats