Sanitat detecta 235 nous casos de coronavirus en l'última jornada en la Comunitat Valenciana

Barceló: “El control i seguiment de tots els brots comporta la realització de més PCR dirigides a la detecció precoç de positius i ens permet mantindre la traçabilitat dels casos”

Guardar

20200729-La Fe- Hospital Campaña- pruebas PCR-4
20200729-La Fe- Hospital Campaña- pruebas PCR-4

La Comunitat Valenciana ha registrat des de l'actualització d'aquest dimecres 235 nous casos per prova PCR, que situen la xifra total de positius en 13.244 persones. La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha destacat el treball de Salut Pública per al control i seguiment dels diferents brots que estan apareixent en els últims dies. En aquesta línia, ha explicat que "lògicament és preocupant el creixement de positius, però les mesures de control que s'estan adoptant funcionen i aquest seguiment dels brots comporta la realització de 5.000 PCR al dia, molt dirigides a la detecció precoç dels casos. Actuar d'aqueixa manera fa que es detecten més casos positius i ens permet seguir la traçabilitat del virus en la Comunitat". No obstant això, la consellera de Sanitat ha tornat a incidir en la necessitat de "no relaxar les mesures de seguretat i prevenció en l'àmbit de les celebracions privades", ja que continuen apareixent brots relacionats amb aqueix àmbit de relació social.

Per províncies, el nombre de nous casos és: 17 a Castelló (1.829 en total); 64 a la província d'Alacant (4.451 en total); 135 a la província de València (6.938 en total); i 19 casos sense assignar, que se sumen als 7 pendents de dies anteriors.

D'altra banda, s'han donat 103 altes a pacients amb coronavirus, per la qual cosa el total de persones curades ascendeix ja a 18.282 persones: 2.585 a Castelló; 6.058 a Alacant; i 9.637 a València, a més de 2 a casos no assignats.

D'aquesta manera, en aquests moments hi ha actius 1.303 casos, la qual cosa suposa un 6,19% del total de positius.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 88 persones ingressades: 12 a la província de Castelló, sense pacients en UCI; 27 a la província d'Alacant, d'ells 5 en l'UCI; i 49 a la província de València, 5 d'ells en UCI.

No s'ha registrat cap defunció per coronavirus des de l'última actualització, per la qual cosa el total de defuncions es manté en 1.478 persones. Per províncies: 227 a la província de Castelló, 513 en la d'Alacant i 738 a la província de València.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus ascendeix a 578.145, de les quals 445.662 han sigut a través de PCR i 132.483 mitjançant test ràpid.

Actualització de la situació en residències

Les residències de la Comunitat Valenciana no registren cap defunció des del 25 de juny, per la qual cosa es compleixen 35 dies sense defuncions per coronavirus.

En aquests moments hi ha algun cas positiu en 11 centres: 1 a la província de Castelló, 3 en la d'Alacant i 7 a la província de València.

- Residents nous positius: 0- Treballadors nous positius: 0- Residents morts: 0

En aquests moments, es troba baix vigilància activa de control sanitari només 1 residència en la Comunitat Valenciana: 0 a la província de Castelló, 0 a la província d'Alacant i 1 a la província de València.

Actualització brots de coronavirus

Nous brots:

Chiva: 5 casos en l'àmbit social

Brots anteriors:

València: Després de les investigacions realitzades sobre 5 brots familiars anteriors, més altre d'origen social, Salut Pública ha conclòs que aqueixos 6 brots tenen un origen comú en un únic àmbit social, per la qual cosa els 33 casos positius passen a ser tots part d'un únic brot de caràcter social.

Arxivat a:

Destacats