Salvador destaca l'esforç i interés del Consell per rehabilitar i recuperar el centre històric d'Ontinyent

Guardar

Ontinyent_ARRU_Salvador_2_6-7-16
Ontinyent_ARRU_Salvador_2_6-7-16

La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, i l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, han signat un conveni de regeneració i renovació urbana que permetrà rehabilitar i renovar els habitatges del barri de la Vila i el centre històric-Raval del municipi. Salvador ha destacat l'esforç i interés del Consell per recuperar aquest centre històric tan preuat pels veïns.

La consellera ha ressaltat l'interés que "des del minut zero ha demostrat el Consell per treballar amb tota celeritat i no perdre els recursos disponibles per fer possible aquests convenis de regeneració urbana, que ja sumen vuit en tota la Comunitat". Un fet que demostra "la convicció i la vocació per impulsar una regeneració que l'Ajuntament d'Ontinyent ja va iniciar fa anys i que nosaltres ho fem ara des del Govern perquè pensem que la rehabilitació ha de ser el vector de la nova economia valenciana".

Salvador ha explicat que, per cada ocupació que genera l'obra nova, la rehabilitació crea tres. Per tant, aquestes actuacions van a impulsar l'activitat econòmica i la creació de llocs de treball. "Per a nosaltres és molt important rescatar persones, però també ho és rescatar habitatges i oficis del sector de la construcció que van sofrir la virulència de la crisi del boom immobiliari i ara, amb la rehabilitació, van tenir una segona oportunitat".

Per la seua banda, l'alcalde d'Ontinyent ha assegurat que era un dia molt esperat pel govern municipal i ha agraït que "aquest Consell tinga una major sensibilitat per la regeneració urbana, especialment en zones que requereixen major aposta pública".

Així mateix, José Rodríguez ha agraït el treball que Rebeca Torró va realitzar per gestionar aquesta àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU), primer com a regidor de Territori d'Ontinyent i, posteriorment, ho ha continuat en el seu actual posat com a directora general d'Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana.

Les intervencions que integren aquest ARRU suposaran una inversió total de 3.134.285 euros per a un període de dos anys i s'emmarquen en el Pla Estatal 2013-2016. L'aportació per 2016 serà d'1.066.000 euros, dels quals Foment invertirà un milió d'euros i la Generalitat 66.000 euros.

L'àrea d'actuació comprén part del barri Raval-Poble Nou i el barri de la Vila, la zona més degrada del centre històric d'Ontinyent. A causa de l'estat de deterioració en què es troben una sèrie d'habitatges, l'actuació comprendrà la demolició dels edificis i la construcció de 20 nous habitatges, que inclou un programa de reallotjament.

A més, s'han programat actuacions dirigides a la rehabilitació de 35 habitatges, obres de recuperació d'elements estructurals de l'edifici, millora de l'accessibilitat i adequació d'elements comuns.

A la signatura del conveni han assistit associacions de veïns i membres de l'Organisme Municipal Taula del Territori, format per constructors i arquitectes.

Després de subscriure el conveni en el Palau de la Vila, la consellera ha visitat la zona del barri antic on es durà a terme l'actuació de rehabilitació i regeneració urbana, tan necessària en aquesta zona.

Destacats