Salvador destaca l'esforç de la Conselleria per millorar l'accessibilitat i recuperar les vies públiques per als veïns

Guardar

salvador
salvador

La consellera de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha destacat en la visita a les obres que el seu departament està dut a terme en La Canyada, "l´esforç que la Conselleria està realitzant per a millorar l'accessibilitat i els ciutadans puguen transitar amb seguretat per voreres i calçades per a recuperar així les vies públiques per als veïns".

A més d'estes obres de reposició de via pública en La Canyada per a millorar l'accessibilitat rodada i de vianants, María José Salvador ha explicat que la Conselleria també està realitzant diverses actuacions en el nucli urbà de Paterna amb el mateix objectiu.

Així mateix, hi ha assenyalat que el pressupost total de les obres ascendix a 282.000 euros i es van iniciar el passat mes de març amb un termini de realització de nou mesos. Actualment ja s'han executat un 75%, per la qual cosa és previsible que estiguen finalitzades abans del termini establit.

En esta visita, la consellera ha estat acompanyada pel director general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, i per alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo.

En La Canyada, s'està procedint a la reposició de les voreres que pitjor es troben, en resposta a les demandes dels veïns de la zona. Així mateix, la Conselleria està intervenint és els distints barris que formen el nucli urbà de Paterna, així com en les vies públiques que es troben en pitjor estat de Terramelar, les vies públiques en general de Lloma Llarga, la zona centre de Mas de Rosari que es complementarà amb actuacions en el Bobalar, i en el polígon industrial de Font del Gerro.

En voreres, l'objectiu de l'actuació és adaptar els passos de vianants a la normativa d'accessibilitat amb paviments tàctils i de color que faciliten el trànsit de vianants amb mobilitat reduïda. També s'està augmentant l'amplària de les voreres en zones d'estretor i en zones com La Canyada, on les arrels dels arbres han causat deterioraments, s'estan realitzant talls selectius de les arrels i s'està reparant el paviment danyat.

Quant a les calçades, s'estan efectuant actuacions en l'aglomerat asfàltic per a millorar l'accessibilitat rodada, treballs que estan associats als rebaixos i reparacions de voreres causades pel dany de l'arbratge.

Les obres estan basades en el desenrotllament del Pla Integral d'Accessibilitat que té Paterna i que assenyala els punts d'actuació necessaris per a millorar l'accessibilitat dels carrers del municipi.

Arxivat a:

Destacats