Rodríguez i Puig defensen en Fitur un turisme valencià que exercisca de motor econòmic per a la Comunitat

El president de la Diputació acompanya al de la Generalitat en el seu recorregut pel ‘stand’ de les comarques valencianes en la fira madrilenya, que enguany ha donat un salt cap a la professionalització

Guardar

fitur-cv-foto_abulaila5
fitur-cv-foto_abulaila5

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i el president de la Generalitat, Ximo Puig, han coincidit aquest dijous en Fitur a l'hora de defensar un model de turisme autonòmic amb un major grau de professionalització. En paraules de Rodríguez, “es tracta de passar de l'oci al negoci i oferir productes turístics amb un valor afegit que ajuden a desestacionalitzar l'oferta i traguen el màxim partit als inesgotables recursos dels quals disposen els municipis valencians”.

Per al president de la Diputació, “és el moment de canviar el concepte de Fitur com a fira per als polítics pel de un certamen centrat en les empreses, els municipis, la generació d'ocupació i l'activitat econòmica”. En la mateixa línia s'ha expressat el president del Govern valencià, Ximo Puig, que ha parlat de “una nova realitat, un nou paradigma turístic que fuig de les estratosfèriques despeses del passat”.

Puig ha avançat en Fitur, en el marc del Dia de la Comunitat Valenciana, que el Consell “està treballant en un pla per a lluitar contra la estacionalitat en el turisme”. En aquest sentit, ha assenyalat que “hi haurà aportació pública i privada per a fer una oferta més segmentada i dirigida a un públic més concret”.

Rodríguez i Puig han recorregut el ‘stand’ de les comarques valencianes en Fitur acompanyats per la vicepresidenta de la Generalitat, Mònica Oltra, la vicepresidenta de la Diputació, Mª Josep Amigó, els diputats de la institució provincial i els alcaldes i alcaldesses dels municipis que presenten els seus productes turístics en el certamen internacional. També han format part de la comitiva el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rubén Alfaro.

Abans de rebre a Ximo Puig en l'entrada del pavelló 7 de Ifema, on es concentra l'oferta turística de la Comunitat Valenciana baix la marca paraigua de l'AVT, Jorge Rodríguez ha coincidit amb els presidents provincials d'Alacant, César Sánchez, i Castelló, Javier Moliner, que esperaven igualment a Puig per a recórrer l'oferta turística d'ambdues províncies.

Destacats