Requena recuperarà els seus llogarets de forma sostenible amb l'ajuda de la Diputació

El projecte, que cerca finançament europeu, se centra en “la recuperació ambiental, patrimonial i gastronòmica”, en paraules del diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes

Guardar

nofuentes-1
nofuentes-1

Recuperar i valorar la riquesa mediambiental, patrimonial i gastronòmica de la Vega del Magre i els seus llogarets. És el principal objectiu d'un projecte impulsat per la Diputació de València, al costat de l'Associació per al Desenvolupament Sostenible Llogarets de Requena, que el seu objectiu és obtenir finançament europeu per al seu desenvolupament posterior.

"Suposaria un impuls fonamental per a la recuperació ambiental, patrimonial i gastronòmica de la zona, així com una aposta per al seu desenvolupament turístic", ha assenyalat el diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, qui s'ha reunit en la seu de la institució provincial amb representants d'alguns dels llogarets participants en la iniciativa.

El projecte proposa la creació d'una imatge de marca entorn de la Vega del Magre, amb línies d'actuació en tres àmbits diferenciats: medi ambient, patrimoni cultural i gastronomia. D'esta manera, es plantegen accions per a la recuperació dels marges del riu, la creació de rutes esportives i de senderisme, la promoció d'elements com alqueries, ermites i jaciments arqueològics, i l'aposta per les tradicions culinàries de la zona i la ruta de cellers històrics.

"Es tracta d'un projecte molt treballat, que a més podria dinamitzar turísticament la zona, en relació al nombre de visites i a fomentar l'augment de població en la regió", ha destacat Bartolomé Nofuentes. Els següents passos seran la seua presentació a convocatòries europees per a obtenir finançament, que està previst que es realitze en els pròxims mesos.

Destacats