Rajoy, segon candidat que no guanya la investidura. I ara què?

Guardar

MARIANO RAJOY EN CANTABRIA
MARIANO RAJOY EN CANTABRIA

Mariano Rajoy s'ha presentat a la segona votació de la seua investidura on únicament necessitava una majoria simple, és a dir, més sies que noes. No obstant això, per segona vegada en la història d'Espanya, el candidat a la investidura no ha aconseguit la confiança del Congrés dels Diputats. PNV, ERC, Podemos o el PSOE han manifestat el seu rebuig absolut al candidat Rajoy. Per la seua banda, Ciudadanos ha anunciat que hui es posa fi a l'acord amb el PP per a la investidura. Tots els partits han sigut especialment durs amb el candidat. Al final, el dia de la marmota exactament igual.

El diputat de Compromís Joan Baldoví ha acabat la seua intervenció demanant obrir una nova línia, les forces del canvi que finalment no van arribar a cap punt en la Legislatura breu. Per la seua banda, totes les mirades estan posades en Pedro Sánchez qui ha afirmat que "si actuem tots amb altura de mires, trobarem una solució". A què es refereix? Encara desconeixem les alternatives que barreja el PSOE.

Per la seua banda, el president de Ciutadans, Albert Rivera ha demanat perdó a la ciutadania per la situació que està vivint Espanya. Sens dubte, estem vivint una situació sense precedents, una situació que mai hem viscut els espanyols en tota la Història de la Democràcia.

Què ocorrerà a partir d'ara? No ho sabem, solament el resultat de hui 170 vs 180, a només 6 s'ha quedat Rajoy. Solament podem resumir els següents 3 escenaris:

-Eleccions el 25 de desembre o el 18 amb un acord per part dels partits per a modificar la data.

-Un acord d'investidura del PP amb alguns partits nacionalistes com el PNV que en aquests moments sembla inviable. O per altra banda, una abstenció dels socialistes que també sembla impossible.

-Una possible aliança Podem, PSOE i Ciutadans? A primera vista sembla prou inviable o com alternativa les esquerres amb els partits nacionalistes de Catalunya i el País Basc.

A partir de demà  s'obri un nou escenari d'incertesa a Espanya, les fitxes estan en el tauler i només cal esperar moviments per a veure quin serà el resultat final.

Destacats