Quines són les noves mesures de prevenció de professors i alumnes contra la Covid-19?

Entre elles, destaca la recomanació d'usar mascaretes quirúrgiques o FFP2 en docents d'infantil i d'alumnes amb necessitats especials

Guardar

aulacic
aulacic

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha fet una actualització dels protocols de protecció i prevenció pel que fa a la transmissió i contagi de la Covid-19 als centres educatius de la Comunitat. Això sí, no afectaran els centres d'ensenyament universitari.

Un dels punts en què les autoritats sanitàries incideixen és la ventilació de manera correcta dels espais educatius. A més a més, s'explica quina és la manera de procedir amb l'alumnat i professorat que té patologies cròniques, com així ho ha confirmat la Generalitat Valenciana en un comunicat.

Per altra banda, s'emfatitza en què, en cas que un menor no puga usar mascareta per alguna de les exempcions previstes, s'intensificaran les mesures de prevenció "sense que esta situació puga interferir en el seu dret a una educació presencial".

La Generalitat, a més a més, ha incidit en que és important l'ús de mascaretes a partir dels 6 anys, a més de recomanable en els menuts d'entre 3 i 6 anys.

Una de les novetats és que l'ús de les mascaretes quirúrgiques o FFP2 serà obligatori en el professorat quan estiga atenent a l'alumnat que no use mascareta (d'entre 0 i 3 anys) o amb necessitats especials. De la mateixa manera, així es farà quan estiguen acompanyant a alumnes que tinguen símptomes i que siguen casos sospitosos de coronavirus.

Pel que fa a l'activitat física i esportiva fora de la jornada escolar, el protocol no canvia respecte a febrer: es permet participar en activitats esportives grupals i en entrenaments esportius. Això sí, el màxim nombre de persones per fer-ho haurà de ser de quatre, en grups estables i evitant els contactes amb altres grups d'activitat o d'entrenament. A més, serà sempre a l'aire lliure o en instal·lacions esportives obertes.

Per altra banda, es recomana la paralització de les activitats presencials que estiguen relacionades amb la planificació d'activitats de promoció de salut i prevenció de malalties que es desenvolupen en el marc de la cartera d'educació per a la salut.

El que es pretén és que els centres escolars "continuen sent saludables i segurs, també en pandèmia", com així ha assenyalat la Generalitat. A més, recorda que els casos als centres escolars no són un principal focus de contagi.

Arxivat a:

Destacats