Quan em vacunaré segons la meua edat?

Segons el calendari de vacunació anunciat pel Ministeri de Sanitat, a finals d'agost estaria immunitzada el 70% de la població espanyola

Guardar

vacuna covid19
vacuna covid19

La vacuna. L'única solució per a frenar la pandèmia provocada per la Covid-19 que assota al món sencer des de fa ja més d'un any. Són tres les aprovades, hui dia, pel Ministeri de Sanitat. Al principi, arribaven amb comptagotes. En data d'abril, la vacunació sembla que agafa ritme en tota Europa.

El president del govern de l'Estat Espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar aquest dimarts el compromís del Govern que a la fi d'agost estiga immunitzada el 70% de la població espanyola, és a dir, 33 milions de persones. En eixe sentit, va informar que Espanya rebrà 87 milions de dosis entre abril i setembre, segons el compromís de les farmacèutiques sobre la base dels acords signats amb Sanitat.

L'objectiu, assegura el Govern, s'aconseguirà malgrat la suspensió de la vacunació amb AstraZeneca als menors de 60 anys. Encara que, això sí, s'espera que la pròxima aprovació de Janssen siga l'esperança per a aconseguir les xifres que Sánchez promet. No obstant això, si el ritme de vacunació continua al ritme que porta ara, la meta no s'aconseguirà quan s'espera. Encara que també és cert que, si la taxa de dosis administrades es continua doblegant mes a mes (com així s'està fent), sí que s'aconseguiria el promés.

QUAN EM TOCA VACUNAR-ME?

  • MAJORS DE 80 ANYS. Abans del pròxim 9 de maig, aquest grup de la població ja estarà vacunat, coincidint amb la finalitat de l'estat d'alarma. Serien tres milions les persones d'aquesta franja immunitzades en aqueix moment (encara que, comptant altres grups de la població, en aqueix moment hi hauria 5 milions de vacunats).
 
  • ENTRE 70 I 79 ANYS. Abans del 6 de juny ja estaria vacunat aquest grup. En aqueix moment, 10 milions d'espanyols, en total, estarien vacunats.
 
  • ENTRE 56 I 69 ANYS. S'espera que aquest grup estiga vacunat abans del 20 de juny, encara que podria allargar-se fins a juliol. El motiu és que han d'esperar que es vacune la gent gran de 70 anys i, a més, al fet que reben la dosi policies o sanitaris. A més, no poden rebre AstraZeneca per la suspensió, per la qual cosa han d'esperar-se a les dosis de Pfizer i Moderna, prioritàries, abans, per als més majors.
 
  • ENTRE 46 I 55 ANYS. El termini màxim per a ells és el 25 de juliol, segons els terminis acordats. Encara que, segons les expectatives, els terminis podrien allargar-se uns dies, fins entrades les dates d'agost.
 
  • FINS ALS 32 ANYS. El 31 d'agost ja estarien immunitzats.
 
  • MENORS DE 31 ANYS. El grup comprén des dels 18 fins als 31 anys, els qui començaran a vacunar-se a partir de setembre. En el seu cas, qualsevol de les vacunes disponibles (menys AstraZeneca) els podrà ser inoculada.
 
  • MENORS D'EDAT. Segons les autoritats sanitàries i d'acord amb els estudis realitzats fins al dia de hui, la vacuna no és recomanable per a menors d'edat, per la qual cosa, de moment, no es contempla integrar-los dins dels plans de vacunació.

Arxivat a:

Destacats