Puig felicita al president de Colòmbia per l'acord de pau i destaca que es tracta d'una 'oportunitat històrica' per a la reconciliació

Guardar

Ximo_Puig_2015
Ximo_Puig_2015

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha transmés al president de Colòmbia, Juan Manuel Santos, la seua satisfacció per l'acord de pau segellat a l'Havana que posa fi a més de mig segle de guerra.

Ximo Puig ha assenyalat que es tracta "d'una oportunitat històrica i única per a la pau a Colòmbia, que arriba després d'una llarga i complexa negociació", i ha expressat, així mateix, el seu reconeixement "pel gran esforç realitzat i la persistent voluntat política".

"Sens dubte -ha assenyalat el President- queden molts reptes al davant per a fer realitat els acords, consolidar la pau i impulsar una reconciliació justa".

El cap del Consell ha felicitat a l'àmplia col·lectivitat colombiana resident a la Comunitat Valenciana per aquest acord i ha afegit que correspon ara als ciutadans i ciutadanes del país sud-americà "decidir el seu propi futur en el plebiscit convocat per al 2 d'octubre".

En aquesta línia, Puig ha incidit que la Generalitat facilitarà la participació dels colombians residents en territori valencià en la consulta.

Destacats