Puig: “El ritme de vacunació i l'obertura progressiva ens encaminen a un estiu ple d'esperança”

El 17 de juny començarà la vacunació de la franja compresa entre els 40 i els 50 anys

Guardar

Joves a la platja
Joves a la platja
Comença a veure's la llum al final del túnel. Després de 15 mesos marcats per la crisi sanitària, tot apunta al fet que el pròxim estiu gaudirem d'una normalitat quasi completa. El compliment de les mesures restrictives, que han portat a la Comunitat Valenciana a ser una de les regions d'Europa amb menor incidència del virus, al costat de l'avanç de la campanya de vacunació, fan presagiar una destacada relaxació de les restriccions les pròximes setmanes.El pròxim mes de juny serà el mes clau per a guanyar-li la batalla a la Covid-19. El dia 17 de juny donarà inici la vacunació de la franja d'edat compresa entre els 40 i els 50 anys i, prèviament, durant la primera quinzena del mes, tots els majors de 50 anys hauran rebut, almenys, una dosi o estaran ja immunitzats.Aquestes són les principals conclusions que s'extrauen de la reunió de seguiment del procés de vacunació, celebrada ahir, que va estar encapçalada pel president Ximo Puig i en la qual també va participar la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i la de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, a més d'alts càrrecs i tècnics d'aquesta última conselleria.

33% DE VALENCIANS AMB, ALMENYS, UNA DOSI

La Comunitat Valenciana ha superat ja els 2 milions de vacunes administrades. Un 16% de la població ja té la pauta completa i un de cada tres valencians, el 33%, ha rebut, almenys, una dosi. El president Ximo Puig valorava l'"excel·lent tracte humà i professionalitat" dels treballadors sanitaris que estan vacunant; la "coordinació eficient" de tota la logística; així com la "confiança massiva de la societat valenciana" en el procés de vacunació que ha qualificat de "segur, àgil i eficient".En aquest sentit, Puig explicava que el procés de vacunació avança "a bon ritme", assegurant que en tan sols una setmana s'ha aconseguit la xifra rècord de 290.000 dosis inoculades. Sense anar més lluny, aquesta setmana s'han rebut 267.000 dosis i està previst que en les dues últimes setmanes de maig arriben un total de 433.000, més les que distribuïsca Janssen, que encara estan per detallar.Sobre aquest tema, la Comissió de Salut Pública acordava el dimarts autoritzar la vacuna desenvolupada per Janssen per a immunitzar a persones de 50 a 59 anys. A més, per la seua característica d'única dosi, seria recomanable en persones difícils de captar per a la vacunació, cooperants que es desplacen en missió a països d'alt risc i persones que per raó de la seua activitat no es vagen a trobar a Espanya en les dates de la segona dosi.

VACUNACIÓ COMPLETADA EN RESIDÈNCIES

El cap del Consell explicava que en 4 mesos ja s'ha completat la vacunació de totes les persones que viuen en residències i també s'ha vacunat a tots els majors de 80 anys. A més, el 93% de les persones incloses en el tram d'edat comprés entre els 70 i els 79 anys ha rebut almenys una dosi, i la meitat d'elles ja està immunitzada per complet. Respecte a les persones majors de 60, la previsió és que a la fi del mes de maig estiguen tots immunitzats.Puig assegurava que el procés ha permés que ja estiga protegida bona part de la població que més preocupava a tota la societat valenciana. En aquest sentit, va manifestar que "protegir els més vulnerables, i als qui ens han cuidat tota la vida, és el que fa una societat decent i familiar com la nostra".A més, explicava que la incidència acumulada actual és de 35 casos per cada 100.000 habitants, una xifra única a Espanya i referència a Europa, i que els hospitals estan en nivells d'agost "gràcies a l'esforç de tota la societat, que ha donat una lliçó de civisme", la qual cosa possibilitarà una "obertura progressiva que ens encamina, per fi, cap a un estiu ple d'esperança".

"EL NOSTRE MAJOR ORGULL"

Precisament Puig es dirigia aquesta setmana, per Instagram, als joves que li pregunten per les mesures sanitàries que estaran vigents durant l'estiu, assegurant que la Generalitat està coordinant-se amb les forces de seguretat i ajuntaments perquè l'"esforç" de la joventut no es "dilapide" i els turistes complisquen les normes. "Sou el nostre major orgull", remarcava, desitjant-los que a l'estiu "visquen l'amb la mateixa intensitat amb la qual l'han protegida"."A mi també m'indigna eixa actitud minoritària insolidària i irresponsable, una actitud de desfasament de la gent, d'eixa gent que la lia i que va a la seua, i que contrasta amb l'esforç enorme que esteu fent els joves de la Comunitat Valenciana perquè siguem ara i durant huit setmanes el territori més segur d'Europa", remarcava el president.
Destacats