Puig diu que el factor de població del fons Covid és "la direcció" per a la reforma del sistema de finançament

Guardar

puig ep
puig ep

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha valorat de forma "molt positiva" els canvis introduïts perquè el factor de població es tinga en compte en el repartiment dels 16.000 milions pressupostats per a la recuperació autonòmica després del coronavirus, perquè han sigut "molt acceptats, intensament acceptats". "Estem satisfets i pensem que aqueixa és la direcció correcta per a la reforma del sistema de finançament, que és absolutament irrenunciable", ha agregat.

"Més enllà del resultat final, que s'aproxima al que pensàvem que era just, el més important és el que s'anuncia: que en tots els trams, on s'havia de definir un repartiment just, s'ha anat adossant la població", ha indicat el president a preguntes dels mitjans durant una visita a Xixona (Alacant).

Puig ha opinat que és un "element clau" per a la Comunitat Valenciana, i ha sostingut que el criteri "fonamental ha de ser la població". Malgrat això, ha considerat "positiu" que en el primer tram s'ha "respectat" que les comunitats amb "més efecte" de la pandèmia tinguen "més suport".

"No estem fent una política victimista o simplement mirant-nos el melic, busquem una solució de finançament per a totes les comunitats autònomes; però en aquests moments la pitjor finançada és la Comunitat Valenciana", ha dit Puig, que ha realçat que "per primera vegada" en un repartiment "s'aproxima, la decisió del Govern d'Espanya, al que demana la Comunitat Valenciana".

Destacats