Puig destaca l'important paper de les persones majors per a afavorir la cohesió de la Comunitat Valenciana

Guardar

160720_portada_reunion_president_jubilados
160720_portada_reunion_president_jubilados

El President de la Generalitat, Ximo Puig, s'ha reunit en la Casa dels Caragols amb els representants de la Confederació Regional de Pensionistes i Jubilats de la Comunitat Valenciana i de la Federació Provincial de Pensionistes i Jubilats, que representa a un col·lectiu de més de 22.000 afiliats en les comarques de Castelló.

Durant la trobada el President Puig ha destacat l'important paper de les persones majors per a la cohesió de la Comunitat. "També en l'àmbit de les persones majors podem aconseguir eixa millor connectivitat entre distintes comarques i distintes provincies", ha assegurat el cap del Consell.

Puig ha escoltat les demandes dels representants dels jubilats i pensionistes i els ha agraït el seu esforç durant els anys en què van contribuir al manteniment de l'estat del benestar. En eixe sentit, ha recalcat que "una societat decent és una societat que no deixa mai a ningú al margen" i que ofereix oportunitats a tot el món fins a l'últim moment de la seua vida, per la qual cosa el model del Consell és aconseguir "que este sector tan important de la societat tinga la màxima activitat possible, i el màxim desenvolupament social i cultural".

El President ha recordat que les actuacions de l'Executiu autonòmic respecte a les persones majors s'han orientat a aconseguir una major cohesió social, amb mesures com l'eliminació del copago farmacèutic o d'alguns copagos socials. També ha anunciat que el Govern busca "obrir un espai en l'àmbit sociocultural" perquè, per mitjà d'actuacions conjuntes amb associacions de persones majors, s'avanç en el projecte de "cosir" la Comunitat.

"Les persones majors han d'ajudar a fer visible la Comunitat en tot el món i molt especialment a Espanya, perquè se'ns tracte d'una manera diferent en el futur", ha apuntat Puig, assenyalant que sense un finançament suficient no és possible mantindre els servicis socials que els ciutadans mereixen.

Destacats