Puig demana "màxima prudència" durant el pont: "Tot el que hem avançat es pot perdre si ens relaxem"

Guardar

ximo puig videoconferencia
ximo puig videoconferencia

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha fet una crida a la "màxima prudència" per a "minimitzar al màxim la pandèmia" de coronavirus, ha demanat que no hi haja "la més mínima relaxació" durant els pròxims dies amb motiu del pont de la Constitució i ha alertat que "tot el que hem avançat pot fer-se malbé si ens relaxem".

Així s'ha manifestat Puig aquest dissabte en declaracions als mitjans moments abans de donar principi l'acte 20 anys amb Ernest, homenatge organitzat pel PSPV a l'exministre Ernest Lluch.

El 'president' ha assenyalat que "aquests dies estem veient com està baixant la incidència del virus, una cosa positiva perquè la pandèmia a poc a poc està veient-se superada". No obstant això, ha insistit que "encara estem enmig de la pandèmia", per la qual cosa ha demanat que "no hi haja la més mínima relaxació" per part de la ciutadania.

Puig ha remarcat que en els pròxims dies "cal tenir més prudència que mai" perquè "tot el que hem avançat es pot perdre si ens relaxem". En aquest sentit, ha admés les "enormes dificultats d'arribar a l'objectiu de minimitzar al màxim la pandèmia", per la qual cosa ha apuntat que aquesta qüestió "sol la superarem amb corresponsabilitat".

El cap del Consell ha indicat que tot això es tracta "d'evitar una tercera ona" de la pandèmia i que "puguem tornar a perdre part de l'esforç aconseguit".

No obstant això, ha destacat "l'esforç extraordinari" que ha realitzat la societat. "Més del 90% dels valencians han complert sempre el que els han encomanat les autoritats sanitàries", ha recalcat.

"Hem d'accelerar aquest procés i intentar viure dins de la normalitat en la qual podem viure, que no és normal", ha assegurat el president, que ha agregat que "podem ser conscients que ens juguem una part molt important del que hem fet fins ara".

Destacats