Puig avança que es proposarà "un major avanç en el camí del tren fins a Dénia" en els Pressupostos de la Generalitat de 2017

Guardar

FOTO_3_ALTEA
FOTO_3_ALTEA

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat que la Generalitat proposarà "un major avanç en el camí del tren fins a Dénia" en els Pressupostos de la Generalitat de 2017, durant la inauguració de la millora i modernització del tram Altea-Calp de la línia 9 del Tram d'Alacant.

El cap del Consell ha afirmat que aquesta actuació en el tram Altea-Calp, en la qual s'han invertit al voltant de 9 milions d'euros, i la licitació d'una nova actuació en la zona, valorada en 4 milions, demostren "el compromís de la Generalitat amb les comarques de la Marina Alta i la Marina Baixa".

En paral·lel a aquests projectes, el President ha insistit que el Consell continuarà defensant "públicament i amb tota la contundència" que el pròxim Govern d'Espanya assumisca la reivindicació del Tren de la Costa. Puig ha assegurat que aquesta infraestructura "té una gran rendibilitat econòmica i social" i que, per tant, reclamar-la "no és un capritx".

D'altra banda, Ximo Puig ha insistit en la necessitat de continuar reclamant un "finançament just" per a la Comunitat Valenciana. D'aquesta manera, "es podrien executar moltes més obres com la inaugurada i els ciutadans tindrien les prestacions socials, l'educació i la sanitat que es mereixen", ha afirmat.

Amb aquest objectiu, el cap del Consell ha exposat la necessitat de "treballar al costat de tots els ciutadans de la Comunitat i des d'una aliança ferma amb els ajuntaments". "Hem d'aconseguir una millora del finançament, implementant la conscienciació en tota la societat valenciana i exigint al Govern d'Espanya un canvi de posició perquè assumisca la nostra reivindicació", ha assegurat.

Destacats