Puig assegura que el nou bo de viatges "serà una aportació a la reactivació" del turisme i "unirà als valencians"

Guardar

1-23
1-23

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat aquest diumenge que la creació del programa de bons per a viatges dins de la Comunitat Valenciana constituirà "una aportació a la reactivació del sector i sobretot" servirà "per a unir als valencians", davant els pròxims mesos que seran "molt difícils", ha reconegut.

Puig ha visitat aquest diumenge les noves instal·lacions del CdT dels Ports situat en l'antiga Fàbrica Giner de la capital dels Ports. El cap del Consell ha estat acompanyat pel secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i de l'alcalde de Morella (Castelló), Rhamsés Ripollés.

La rehabilitació i adequació d'aqueix antic complex tèxtil ha significat una inversió que supera els tres milions i mig d'euros. A més, la Generalitat destinarà 125.000 euros perquè l'Ajuntament de Morella duga a terme les actuacions dirigides a la reparació i conservació del complex Fàbrica de Giner durant 2020.

El cap del Consell ha recalcat que "és el moment de començar, des de la convivència desafortunadament amb la covid, la reactivació" econòmica.

En al·lusió al bo d'ajudes directes per a viatges dirigida a totes les persones majors d'edat empadronades en la Comunitat Valenciana que preveu posar en marxa el Consell, Puig ha valorat que Turisme Comunitat Valenciana es portarà cap "un projecte que en tota Espanya no s'ha fet amb l'ambició amb la qual es farà en la Comunitat Valenciana". Preveu el seu funcionament a partir del 20 d'octubre.

Aquest bo "serà una aportació a la reactivació del sector i sobre tot per a unir als valencians, que puguen visitar les comarques que no coneixen". "És un concepte de programa que va més enllà de l'activitat econòmica, té a veure amb l'activitat cultural, amb la nostra identitat com a valencians, tot això a més a través del treball del sector privat que és fonamental".

En aquest punt, Puig ha advocat per la "paquetització" de l'oferta, un assumpte que ha tractat amb "alguns alcaldes" i considera "fonamental". Així, l'ha proposada perquè els municipis creuen paquets conjunts entre diversos pobles i aposten per "sumar sinergies".

"Hi ha un full de ruta clar, el Pla Estratègic de Turisme que s'ha acordat amb tot el sector i que ara hem de posar en marxa", ha dit Puig, abans d'advertir que "encara queden mesos molt difícils" i que "2021 serà molt difícil i ningú ens regalarà res".

Destacats