Prop de 80 empreses de la Comunitat mostren la seua oferta de producte a 19 importadors del sector agroalimentari en una missió d'IVACE Internacional

Guardar

Dinou importadors de 12 països coneixeran durant dos dies d'intens treball l'oferta de producte de 77 empreses agroalimentàries de la Comunitat inscrites en una missió inversa organitzada per IVACE Internacional.

La directora general d'Internacionalització, Mònica Cucarella, ha dirigit aquest matí unes paraules de benvinguda als importadors i ha pogut constatar l'interès que desperten els productes de la Comunitat Valenciana i el potencial de compra dels importadors, molts dels quals visiten per primera vegada València.

"En aquesta ocasió, hem convidat a 19 importadors de 12 països, posant especial èmfasi en mercats emergents, on encara tenim moltes oportunitats i la nostra presència no està tan consolidada. Estos dies tenim l'oportunitat de mostrare l nostre potencial a importadors d'Austràlia, Indonèsia, Malàisia, Taiwan, Sud-àfrica i Corea del Sud, entre uns altres", ha explicado Cucarella.

Aquests mercats se sumen als de Brasil, Xina, Colòmbia, Irlanda, Perú i Turquia, també presents en aquesta acció d'IVACE Internacional.

En les seues paraules de benvinguda, Mònica Cucarella ha destacat la rellevància del sector agroalimentari en l'economia de la Comunitat, amb el 10% de les empreses de la Comunitat Valenciana, el 14% de l'ocupació i el 21'5% de la seua exportació, "la qual cosa mostra perfectament la propensió exportadora d'un sector que s'ha situat històricament entre el primer i segon lloc de l'exportació de la Comunitat Valenciana".

El programa de la missió està dividit en dues parts. Els dies 14 i 15 de juny les empreses podran mantenir reunions individuals amb els importadors en l'hotel Primus de València. Els dies 16 i 17 de juny es reserven perquè els importadors puguen visitar les instal·lacions de les empreses per les quals hagen mostrat major interès, sent els propis importadors els encarregats de tal selecció.

Importadors amb gran potencial

Entre els importadors destaca l'empresa indonesa Indoguna Utama, capdavantera en la importació de productes refrigerats i carn congelada i un dels majors distribuïdors d'altres aliments i begudes en el país, amb delegacions en 5 ciutats.

Indoguna distribueix a hotels de 4 i 5 estels, tendes (Hypermart, Hero, Ranch Market, Sogo, Alfamart.), catering de companyies aèries, carnisseries i consumidor final. Importen productes de diferents països com EUA, Austràlia, Nova Zelanda, Noruega, Singapur, Itàlia, Suïssa, Bèlgica i Alemanya.

De Sud-àfrica participa l'empresa Pick and Pay, grup empresarial amb forta presència en el sector d'alimentació de diversos països africans com Sud-àfrica, Namíbia, Bostwana, Zàmbia, Moçambic, etc. amb més d'1.100 punts de venda. A Sud-àfrica operen a través de les seues cadenes de supermercats Pick and Pay i Boxer. Importen productes dels 5 continents.

Procedent de Corea participa l'empresa Hyundai Department Store que explica en l'actualitat amb 7 establiments, incloent 3 centres comercials. Hyundai és una de les 3 cadenes de grans magatzems més grans de tot Corea.

Jiangsu High Hope Cold Chain Logistics és una de les 500 majors empreses de Xina, dedicada a la importació d'aliments frescos i vins, olis, dolços, entre uns altres. Entre els seus clients es troben cadenes de supermercats, tendes especialitzades en menjar infantil, canal horeca i Universitats.

Destacats