Prop de 60 concerts en la cinquena edició de la Fira Valenciana de Música Trovam!

Trovam! es celebrarà, del 9 al 12 de novembre, a Castelló

Guardar

trovam
trovam

Aquest matí s'ha presentat la cinquena edició de la Fira Valenciana de la Música Trovam! - Pro Weekend, que se celebrarà del 9 al 12 de novembre en la ciutat de Castelló. Un acte al qual no han faltat el Secretari Autonòmic de Cultura, Albert Girona, la Regidora de Cultura de l'Ajuntament de Castelló, Verónica Ruiz, la Directora Adjunta de l'Institut Valencià de Cultura-Música, Marga Landete i el Director de la Fira Trovam!, Joan Gregori Maria.

Tots els assistents han volgut deixar clar que Trovam! no es tracta d'un festival de música, sinó d'una fira valenciana, que té com a objectiu mostrar la vitalitat del panorama musical valencià, amb al voltant de 60 concerts, així com convertir-se en un punt de trobada entre diferents professionals del sector, gràcies a les taules de debat, la Trobada de la Indústria Musical o les Jornades Professionals. En aquest sentit, Albert Girona, Secretari Autonòmic de Cultura, ha destacat que 'des del nou Govern, hem aprofitat tots els recursos disponibles per a oferir un aparador para la producció musical en valencià, alhora que hem dotat a aquesta fira de contingut interessant'.

Trovam! comptarà amb una programació molt completa, en la qual s'ha intentat representar la major part dels sectors de la nostra societat. Així, el Director de la Fira, Joan Gregori Maria, ha assenyalat que 'Trovam! ha crescut, en aquesta edició, en contingut i en activitats professionals i artístiques. A més, en aquesta fira també hem volgut donar-li una mirada de gènere. Per això, el 40% dels grups que actuaran tenen representació femenina. Esperem que el cartell tinga un bon acolliment per part dels professionals de la música, i per part del públic i, sobretot, aconseguir el nostre repte: Crear una indústria del sector i convertir-nos en un punt de trobada. Alguna cosa que creiem que estem aconseguint, ja que, en les nostres taules de debat, comptarem amb representants d'alguns dels festivals de música més importants'.

María del Mar Bonet, Jorge Drexler, Els Amics de les Arts, El Diluvi o La Ranamanca seran algunes de les actuacions de les quals podran gaudir els assistents a aquesta fira valenciana de la música. Però a més, s'han organitzat activitats paral·leles, com a espectacles musicals infantils, com Marcel canta Al Tall o Contes contats i cantats, o trobades en les quals es debatrà i s'examinarà l'estat de la indústria musical. D'aquesta manera, Marga Landete, Directora Adjunta de l'Institut Valencià de Cultura-Música, ha ressaltat que 'en aquests debats treballarem en les línies necessàries per a professionalitzar la música, i perquè aquest sector siga sostenible, com per exemple, en el redisseny de les ajudes a la música. És necessari recordar que la música és una indústria, un motor econòmic del qual viu molta gent, i del que podria viure més si solucionem els problemes als quals s'enfronta'.

Del 9 al 12 de novembre, tens una cita a Castelló per a gaudir de la millor música. La Fira Valenciana de la Música Trovam! - Pro Weekend t'ofereix les millors propostes valencianes i estatals tant en valencià i castellà, com en anglés, gallec i basc. Una oportunitat única on el talent està més que garantit.

Feria Valenciana de la Música trovam!

Arxivat a:

Destacats