Pluges fortes i persistents aquest dilluns en la Comunitat Valenciana

Guardar

Cel molt nuvolós a València
Cel molt nuvolós a València

Els cels nuvolosos o coberts amb precipitacions, acompanyades d'alguna tempesta, predominaran aquest dilluns 8 de març en el centre i terç aquest peninsular.

Segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), les precipitacions seran més abundants en zones de muntanya i podrien ser localment fortes i persistents al voltant de la Comunitat Valenciana, sud-est peninsular i Balears. De fet, Almeria i les illes de Mallorca, Eivissa i Formentera estaran en avís de nivell groc (risc) per pluges.

En la resta de la meitat aquest peninsular, Cantàbric, Estret i Alborán també són probables les precipitacions, encara que es presentaran de forma més feble i dispersa.

També s'esperen intervals nuvolosos en la resta de la Península, sense descartar algun ruixat en general feble i aïllat, menys probable com més cap a l'oest. A Canàries, estarà nuvolós en el nord de les illes, amb precipitacions en general febles, que seran més intenses a les illes de major relleu, i es preveuen cels poc nuvolosos en el sud.

La cota de neu aquest dilluns oscil·larà entre els 1.200 i 1.600 metres a Pirineus i sistema Ibèric; entre els 1.400 i 1.600 en el sistema Central; entre els 800 i 1.200 metres en la resta de l'extrem nord; i entre els 1.600 i 1.800 en serres del sud-est.

També es preveuen aquest 8 de març boires matinals a Balears, zones de muntanya de la Península i bancs de boira a l'interior sud.

Respecte a les temperatures, les diürnes experimentaran un ascens a l'interior sud-est peninsular, un descens en zones de la meitat nord-oest i pocs canvis en la resta. En qualsevol cas, es produiran gelades febles en muntanya de la meitat nord i del sud-est, les quals seran més intenses a Pirineus.

Finalment, bufaran vents de component nord en el terç nord peninsular, litorals mediterranis orientals, Balears i Canàries; hi haurà vent de ponent en l'Estret i Melilla; i fluix variable en la resta.

Destacats