Pla de Democratització Cultural per garantir l'accés a la cultura

Guardar

plan-democratizacion
plan-democratizacion

La Conselleria d'Educació, Investigació Cultura i Esport va presentar en març del 2016 el Pla Estratègic Cultural 'Fes Cultura', on es va comprometre a la implementació de diferents plans.

El secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona, i la directora general, Carmen Amoraga, han estat acompanyats pel secretari autonòmic d'Inclusió, Alberto Ibáñez, per a presentar les diferents accions que s'estan duent a terme des de fa uns mesos dins del Pla de Democratització Cultural de la Generalitat. A més, han estat presents el director de l'Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos; el gerent del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont; i el director del Museu de Belles Arts de València, José Ignacio Casar.

"La política cultural de la Generalitat es plantejà com a objectiu bàsic la transformació de l'actual ecosistema cultural valencià per a contribuir al canvi del model productiu. A més, la transformació de l'ecosistema cultural valencià passa també per la millora dels drets culturals de la ciutadania, de l'expressió, de la participació i de la construcció de les identitats individuals i col·lectives", ha determinat Albert Girona.

Dins d'aquest marc es troba el Pla Valencià de Democratització Cultural on s'inclouen les diferents accions per a garantir l'accés a la cultura independentment de la condició social, nivell de renda o lloc de residència, així com el foment de la participació i el diàleg.

Carmen Amoraga ha destacat que "el Pla Valencià de Democratització Cultural planteja, de forma coordinada amb diferents organismes públics de la Generalitat, mesures per incentivar la creació de nous públics en la cultura, així com possibilitar el dret d'accés a la cultura a tota la ciutadania valenciana".

Arxivat a:

Destacats