Oltra destaca que l'increment en el finançament dels serveis socials de Llíria triplica la ràtio d'atenció al ciutadà

Igualtat destina en 2018 un finançament de 412.560 per als serveis socials de l’Ajuntament, dels quals 313.113 euros són per a la contractació de personal

Guardar

18-1-10_M.Oltra_visita_Llria
18-1-10_M.Oltra_visita_Llria

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat en la seua visita a Llíria que l'increment del finançament municipal contemplat en el nou model dels serveis socials, finançat des de la Conselleria, permet triplicar la ràtio d'atenció d'aquest departament de l'Ajuntament de Llíria gràcies a l'augment de la seua plantilla.

Oltra, que ha mantingut una reunió amb l'equip de govern municipal així com amb els integrants de l'equip de serveis socials, ha explicat que la Conselleria destina enguany un finançament de 412.560 per als serveis socials de l'Ajuntament, dels quals 313.113 euros es destinen a la contractació de personal en els equips base.

Aquest increment en el finançament, ha assenyalat, "va a permetre la contractació de 12 professionals en l'equip dels serveis socials de Llíria", 9 més dels quals hi havia en 2016, "que, sens dubte, repercuteix en una millor atenció a les persones". Amb aquestes dades, la ràtio de professionals per habitant del municipi es triplica en dos anys, ja que passa d'un professional cada 6.915 habitants en 2016 a un per cada 2.068 habitants.

La vicepresidenta ha destacat l'aposta de la Conselleria per el "reforç" dels serveis socials municipals amb un increment notable en les línies nominatives per a sufragar els equips dels ajuntaments, i que suposa "un augment acumulat des de 2015 del 327%".

Oltra ha assenyalat que l'enfortiment dels serveis socials municipals permet crear una xarxa de professionals i un sistema públic "capaç de compaginar la proximitat a la ciutadania amb els recursos precisos per a la cobertura de les necessitats socials, millorant la intervenció social i comunitària i actuant per a la prevenció, amb la finalitat de rescatar persones i oferir una atenció social de qualitat".

En aquest sentit, la vicepresidenta ha destacat la labor de les persones que integren els equips base municipals "perquè són els que materialitzen les polítiques socials de la Generalitat, els que estan en primera línia i els que posen rostre a les persones que necessiten dels serveis socials".

L'objectiu, tal com ha assenyalat, és aconseguir que entre enguany i el pròxim tots els municipis i mancomunitats de la Comunitat Valenciana disposen d'un treballador o treballadora social, un educador o educadora social, un psicòleg o psicòloga, un assessor o assessora jurídica i un administratiu o administrativa.

Així mateix, la vicepresidenta ha anunciat que Llíria comptarà amb un Punt de Trobada Familiar (PEF) per a garantir i facilitar "a tots els xiquets i xiquetes la relació amb els seus dos progenitors i també amb la família extensa".

D'altra banda la vicepresidenta s'ha referit a les protestes d'alguns veïns de Llíria que demanen que no se situe el Centre de Recepció de menors en el municipi assenyalant que en una societat democràtica i avançada "tot el món té dret a ser acollit i protegit", especialment els més vulnerables que són els xiquets i xiquetes que no tenen pares o que per circumstàncies no poden estar amb ells i que per al Govern del Botànic "són una prioritat".

En aquest sentit ha apel·lat a la solidaritat de la societat per a que des dels poders públics "puguem acollir-los, educar-los i donar-los l'afecte que necessiten per a convertir-se en adults feliços amb un projecte de vida que valga la pena".

Recursos per a persones amb diversitat funcional

Després de la reunió mantinguda en l'Ajuntament de Llíria, la vicepresidenta ha visitat el Centre de Salut Mental Pentagrama i el Centre Ocupacional El Prat'de persones amb diversitat funcional.

Aquest últim, dependent de l'Ajuntament de Llíria, compta amb 35 places finançades per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives amb una subvenció per al seu manteniment de 300.000 euros per a enguany.

En aquesta matèria, la Conselleria també finança un programa de l'ajuntament d'intervenció per a la prevenció, inserció social i rehabilitació psicosocial de les persones amb malaltia mental amb un import de 8.630 euros.

Destacats