Oltra aposta per polítiques de 'inclusió activa' perquè 'confiem en la capacitat de les persones per a construir un projecte de vida

Guardar

VICE_Oltra_apuesta_por_politicas_CAST
VICE_Oltra_apuesta_por_politicas_CAST

La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha manifestat la necessitat de caminar cap a unes polítiques de "inclusió activa", en les que siguen les persones les que puguen "decidir sobre la seua vida i no siga una administració sense ànima la que ho faça per ellas".

A este respecte, Oltra ha insistit en el fet que és necessari "confiar en la capacitat d'estes persones per a construir un projecte de vida, independentment de la seua condició o de la situació en què es troben".

La vicepresidenta ha assistit en l'Ajuntament de València a la presentació dels resultats de l'estudi sobre persones sense llar de la Campanya Homeless Meet Up València, elaborat per Rais Fundació

"Fins ara, la resposta del sistema feia que recaiguera sobre les persones sense llar la responsabilitat de resoldre primer els problemes que havien causat la seua situació actual per a poder accedir posteriorment a una vivienda", ha afirmat Oltra, el qual ha apostat per "trencar este cercle viciós" amb projectes com el d'Housing First, amb el que la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives col·laborarà.

El model Housing First proposa, a diferència del que ocorria fins ara, proporcionar primer un espai segur a les persones sense llar perquè tinguen la possibilitat d'organitzar-se i tindre una consciència pròpia del que està passant, per a, després, començar a treballar les altres qüestions.

La vicepresidenta ha recordat que el seu departament cedirà un total de cinc vivendes en la ciutat de València per a la posada en marxa d'este programa de manera coordinada amb l'Ajuntament.

Segons la seua opinió, "és necessari obrir a les persones que ho necessiten un patrimoni que l'antic govern tenia tancat com una manera de negar una realitat que el Consell del Botànic no té problema en visibilizar".

Destacats