Només el 5,7% de la població de la Comunitat Valenciana ha estat infectada per coronavirus

Guardar

Sanitari realitzant una PCR
Sanitari realitzant una PCR

El 5,7% dels valencians i valencianes hauria donat positiu en un test ràpid en algun moment de la pandèmia. Aquesta és la principal conclusió, en el que a la Comunitat Valenciana es refereix, de l'estudi de prevalença realitzat pel Ministeri de Sanitat en col·laboració amb les Comunitats Autònomes.

En la xifra acumulada després de la quarta onada, en la qual han participat prop de 50.000 persones, Canàries amb un 3,8%, Galícia amb un 4,5% i la Comunitat Valenciana amb el 5,7% són les que menor circulació del virus han tingut. En el costat oposat se situen la Comunitat de Madrid (18,6%), Castella-la Manxa (16,1%) i Navarra amb el 14,3%. La mitjana de seroprevalença de la població espanyola se situa en el 9,9%.

La contrapartida a aquesta baixa circulació del virus en el cas valencià és que el nombre de persones que porten anticossos és menor també, per la qual cosa continuen sent susceptibles de patir un contagi. Només el 5,7% podrien tindre en aquest moment anticossos enfront de la Covid-19. Una quantitat a la qual caldria restar aquelles persones infectades que han perdut ja eixos anticossos que, el nivell espanyol, l'estudi xifra en un 14%. La província de Castelló, amb un 9,3% és la que més seroprevalença posseeix, seguida d'Alacant amb un 6,1% i València amb el 4,6%. nA nivell d'Espanya, les xifres de seroprevalença són majors entre el personal sanitari (16,8%) i en el grup "dones que cuiden a persones dependents en el domicili" (16,3%).

Respecte a la quarta ronda de l'estudi, la prevalença a nivell nacional s'ha situat en el 7,1% de la població. En el cas de la Comunitat Valenciana és del 4,2%. A Alacant la seroprevalença d'aquesta última onada és del 4,5%, a Castelló del 7,1% i a València del 3,4%.

En el total de les rondes i a nivell d'Espanya, la prevalença per edats és major en les persones de 50 a 54 anys (12%) mentre que la menor taxa es registra en els xiquets de 0 a 4 anys (5,1%). En les edats compreses entre els 20 i 89 anys, no obstant això, oscil·la entre el 8,7 i el 12%. Treballadors/as en actiu (11%) i jubilats/as (10,1%) té una alta prevalença mentre que la menor és entre les persones desocupades amb un 8,6%.

Destacats