Mulet (Compromís) promou la meitat de les iniciatives de senadors valencians en els primers 300 dies de legislatura

Guardar

mulet_deuda
mulet_deuda

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha liderat en els primers 300 dies de legislatura la classificació en el nombre d'iniciatives realitzades pels representants valencians en la Cambra Alta, segons ha explicat la coalició valenciana en un comunicat.

Mulet ha realitzat en aquests dies 7.894 iniciatives, seguit per Fernando de Rosa, amb 2.593, i Rubén Fausto Moreno, amb 1.388. El representant de Compromís destaca amb el 56% del total de 14.032 iniciatives, entre preguntes escrites, sol·licituds d'informes, mocions i preguntes orals.

Mulet ha realitzat alhora funcions d'enllaç amb altres formacions polítiques i col·lectius de l'Estat. Compromís ha reclamat aquests mesos la recuperació de les freqüències de tren després de la finalització de l'estat d'alarma amb peticions en diferents autonomies, va demanar mesures a Madrid "després de la recrudescència en el nombre d'afectats ja al març davant la inacció existent" i ha reivindicat un "millor" sistema de finançament.

En matèria legislativa, Compromís i la resta del Grup Parlamentari de l'Esquerra Confederal va presentar a l'abril una proposta de Llei de Víctimes del Franquisme "bastant més ambiciosa que la del Govern", ha destacat la formació.

A més, aquesta setmana el Ple ha aprovat la Proposició de Llei de Finançament del Transport Públic Metropolità promoguda per la coalició i que "busca justícia a l'hora d'actualitzar el dret a la mobilitat urbana en condicions de qualitat, eficiència, sostenibilitat financera i rigorós respecte a la protecció física del medi ambient".

També ha superat la fase de consultes la Proposició de Llei sobre la ràdio digital. Mulet proposarà la setmana vinent una moció per a "aportar solucions a la crisi que viuen els interins "afectats pel frau de llei a Espanya", defensarà la tramitació d'una nova Declaració d'Impacte Ambiental en l'ampliació del port de València, així com les inversions "compromeses amb la tercera ciutat de l'Estat i que no s'han complit en matèria d'infraestructures".

Aquest dijous, la coalició defensarà en la Comissió d'Agricultura del Senat la presa de mesures davant les afeccions de la plaga del Cotonet de Sud-àfrica sobre la citricultura i el tancament del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de València.

Destacats