Metrovalencia, TRAM d'Alacant i TRAM de Castelló oferiran hui servei gratuït per a celebrar el Dia Europeu sense Cotxe

Guardar

Metrovalencia
Metrovalencia

Els transports públics de València, Alacant i Castelló no cobraran als seus usuaris hui, dijous 22 de setembre el títol de transport que diàriament se'ls exigeix per a poder desplaçar-se per les xarxes de Metrovalencia, TRAM Metropolità d'Alacant i TRAM de Castelló, respectivament.

Esta mesura, anunciada per la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, José María Salvador, és el colofó a les diferents activitats que la Generalitat ha dut a terme en el marc de la Setmana de Mobilitat Sostenible i que coincideix amb la celebració del Dia Europeu sense Cotxe.

L'objectiu que es persegueix al no cobrar el bitllet del metre, tramvia, tren i bus guiat en un dia tan assenyalat és destacar la importància d'utilitzar el transport públic perquè és més segur, més accessible i, sobretot, contribueix a reduir les emissions de CO2, així com el soroll en la ciutat, i que tots els ciutadans puguen gaudir dels avantatges que ofereix este transport públic.

Dades sostenibles

Metrovalencia, TRAM Metropolità d'Alacant i TRAM de Castelló transporten 72 milions de viatgers a l'any, la qual cosa suposa una mitjana propera als 200.000 al dia amb metro, tramvia, tren-TRAM i bus guiat. Estos moviments eviten 60 milions de desplaçaments de vehicles privats a l'any.

Així mateix, estes dades signifiquen que s'evita l'emissió de 87.298 tones de CO2 a l'atmosfera a l'any i que els conductors s'estalvien 45,3 milions d'euros en combustible, també anualment.

Servei especial gratuït a Mestalla

D'altra banda, Metrovalencia reforçarà demà els serveis de metro i tramvia per a facilitar el retorn dels afeccionats que acudisquen a l'estadi de Mestalla per a assistir al partit de futbol entre el València C.F. i Esportiu Alabés corresponent a la Lliga Santander de futbol.

Com el dia del partit coincideix amb la citada jornada del Dia Europeu sense Cotxe en el qual el servei de metro i tramvia de Metrovalencia és gratuït, els afeccionats podran acudir a l'estadi i tornar d'ell als seus domicilis sense abonar el títol de transport corresponent, ja que es trobaran amb els torns oberts.

La trobada es disputa a les 22 hores, per la qual cosa Metrovalencia reforçarà els seus serveis en les línies L-1, L-2, L-3, L-4, L-5 i L-7 amb la incorporació de metres i tramvies addicionals després de la finalització del partit. Les estacions més properes a l'estadi són Aragó (Línies 5 i 7) i Facultats (Línies 3 i 9). Des de la cèntrica estació d'Àngel Guimerà es realitza transbord a les Línies 1 i 2.

Arxivat a:

Destacats