Metrovalencia i el TRAM d'Alacant i Castelló, gratis el Dia Europeu sense Cotxe

El diumenge 22 de setembre el metre, tramvia, tren-TRAM i bus guiat permetran el lliure accés persones usuàries

Guardar

Metro_en_estacion_6
Metro_en_estacion_6

La Generalitat facilitarà el diumenge, 22 de setembre, servei gratuït de transport públic en Metrovalencia, TRAM d´Alacant i TRAM de Castelló per a celebrar el Dia Europeu sense Cotxe i la Setmana de la Mobilitat.

Aquesta mesura, impulsada per la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, té com a objectiu promoure l'ús del transport públic i afavorir hàbits de mobilitat més sostenibles en el conjunt de la societat.

El servei de transport gratuït s'oferirà en les tres explotacions de València, Alacant i Castelló, en els serveis que gestiona la Generalitat, des de primera hora del matí i fins a la finalització del servei.

Juntament amb aquesta iniciativa, al llarg de la Setmana de la Mobilitat, entre el 16 i el 22 de setembre, la Generalitat organitza diferents actes, així com jornades per a tractar i difondre diferents aspectes relacionats amb la mobilitat sostenible.

Hui descansa el cotxe

Al seu torn, la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, en col·laboració amb la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, torna a posar en marxa per quart any consecutiu la iniciativa 'Hui descansa el cotxe', entre els dies 16 i 22 de setembre, coincidint amb la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat.

El lema triat enguany és 'Mou-te i canvia' i pretén que estudiants de la Comunitat aborden la necessitat d'impulsar propostes per a canviar els seus hàbits cap a una mobilitat més sostenible i s'impliquen a traslladar un missatge reivindicatiu.

Aquesta proposta compta amb uns premis dirigits a alumnat de 14 anys o més, matriculat en el curs escolar 2019-2020 en centres docents de la Comunitat Valenciana de Secundària, Batxillerat i Formació Professional.

Destacats