Més de 300 persones s'inscriuen per a participar en el fòrum 'Diàlegs d'Estiu' organitzat per Transparència

Guardar

'Diàlegs d'Estiu' és una trobada que té, per una part, la finalitat de promoure la reflexió col·lectiva en matèria de transparència, participació ciutadana i política, responsabilitat social i cooperació i, per altra, fomentar una imatge pública de la Conselleria i de la Generalitat Valenciana com focus de creativitat i dinamisme i fer que, les institucions valencianes, siguen accessibles a la ciutadania. A les jornades, organitzades per la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, s'han inscrit més de 300 persones. Es desenvoluparan en la Seu universitària Ciutat d'Alacant esta setmana, del 18 al 22 de juliol, i seran obertes a tota la ciutadania i gratuïtes.

El fòrum 'Diàlegs d'Estiu' s'estructura en tres parts:

Cicle de "Trobades del Consell amb la ciutadania'. Es tracta de la gran novetat d'aquestes jornades. En aquestes trobades els membres del Consell, com màxima representació de la Generalitat, establiran un diàleg obert i directe amb representants de tot tipus d'organitzacions socials i persones que, individualment, puguen estar interessades a participar en aquesta classe de "rendició de comptes".

'Converses obertes' amb xarrades d'experts espanyols. Altra de les activitats de 'Diàlegs d'Estiu' seran les conferències que, durant aquests cinc dies, duran a terme quatre experts rellevants d'aquest país. Es comptara amb la presència de l'eurodiputat Ramón Jáuregui, qui parlarà sobre l'economia del bé comú. Adela Cortina oferira la ponència 'Ètica pública i democràcia', en la qual analitzarà els fonaments ètics sobre els quals deu desenvolupar-se la vida pública i la política en una societat democràtica. Javier de Lucas també oferira la dissertació 'Imponer la transparencia: ¿el cul-de-sac de la ética?' i Josep Ramoneda analitzara els perills que amenacen a l'actual democràcia.

Formació, debats i reflexions

L'objectiu de la jornada és afavorir la formació i la reflexió, així com la trobada i l'intercanvi d'experiències sobre els temes que abasta la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació. Per això s'han organitzat una sèrie de trobades, cursos, debats i reflexions que tenen l'objectiu final de contribuir a la bona salut democràtica, així com la generació d'un ambient de canvi per a evolucionar cap a una societat més justa i participativa.

En aquest apartat, destaca el seminari 'La nueva cultura de la transparencia: problemas y ventajas', que pretén promoure l'intercanvi d'experiències de transparència i formar sobre les qüestions fonamentals de l'aplicació de la normativa en aquesta matèria; o també la jornada 'La Responsabilidad Social: una oportunidad de presente y futuro', en la que es debatrà sobre la situació de la Responsabilitat Social en la Comunitat i donarà a conéixer l'esborrany del anteprojecte de Llei de Foment de la Responsabilitat Social.

Altres seminaris destacats són 'Experiencias de participación en las políticas públicas', 'Los Objetivos de Desarrollo Sostenible y España' i 'Los medios de comunicación delante de los Objetivos de Desarrollo Sostenible'.

S'han convocat també trobades amb la finalitat de promoure l'intercanvi i la participació social. És el cas del XIII Encuentro de la Red Feminista de Derecho Constitucional que se celebrarà sota el lema 'Paridad y democracia: una invitación al futuro' o de la trobada orientada als moviments socials de base juvenil 'Experiencias para la participación juvenil'. Altres seminaris destacats són la reunió de la Red +50.000, que agrupa als ajuntaments dels 15 municipis amb més de 50.000 habitants de la Comunitat o la trobada dels Defensors Municipals de veïns.

També s'oferirà el curs pràctic 'Cómo trabajar la participación y el asociacionismo desde los ayuntamientos', i un taller diari per a la formació en l'ús del portal de transparència de la generalitat, GVA Oberta.

Durant els dies que es desenvolupen les jornades, als ciutadans podran apropar-se per a participar en els diferents debats, cursos, seminaris o en les converses obertes amb professionals de reconegut prestigi en matèries com l'economia del bé comú, la responsabilitat social, transparència o l'ètica pública. Els ciutadans que vulguen assistir deuran inscriure's prèviament en la web www.forumestiugva.org

Destacats