Les primeres dosis de la vacuna Moderna arriben demà a la Comunitat Valenciana

Guardar

vacuna ep
vacuna ep

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ja ha administrat en residències i entre personal sanitari 57.223 dosi de la vacuna de Pfizer. Amb aquesta xifra, pràcticament s'esgoten els vials subministrats fins al dia d'ahir a la Comunitat Valenciana. El 40,8% d'aquestes vacunes s'han administrat entre el personal de les residències (24% residents i 16,8% entre el personal sociosanitari), mentre que el 59,2% restant s'ha distribuït entre hospitals i atenció primària. Al llarg d'aquest dimarts s'han administrat 8.640 dosi.

D'altra banda, aquest dimecres es distribuiran les primeres dosis de la vacuna de Moderna que han arribat hui a Espanya. La primera remesa arribada a la Comunitat Valenciana, de prop de 3.000 vacunes, es distribuirà en diversos HACLES (Hospital d'Atenció a malalts Crònics i de Llarga Estada) i es començarà a administrar aquest dimecres.

Es tracta de la segona vacuna que ha arribat a Espanya, després que la setmana passada l’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seues sigles en anglés) donara el vistiplau a la seua autorització i, posteriorment, la Comissió Europea l’aprovara.

En concret, segons ha explicat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, s’espera que arriben un total de 599.500 dosi en les pròximes setmanes. Així, en la quarta setmana de gener es rebran 52.000 dosi, en la primera de febrer 127.900 dosi i en la tercera 383.900 dosi.

Arxivat a:

Destacats