Les ajudes del Consell per al lloguer social beneficiaran a més de 3.300 famílies en situació d'emergència

Guardar

Valencia
Valencia

Un total de 3.329 famílies de la Comunitat Valenciana es va beneficiar de les ajudes que ha concedit per primera vegada enguany la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori per a subvencionar el lloguer de l'habitatge a persones o unitats de convivència que es troben en situació d'emergència social a la Comunitat.

Ja s'ha publicat la resolució de la directora general d'Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró, per la qual es destinen prop de 3.100.000 euros per a subvencionar el lloguer social a 1.163 famílies d'Alacant, 935 de Castelló i 1.231 de València, repartides en 112 localitats de la Comunitat Valenciana.

La directora general ha valorat "molt positivament la convocatòria d'aquestes subvencions, que ha esgotat el total del pressupost i que han aconseguit ajudar a un nombre molt important de famílies de la Comunitat Valenciana, les dades ens demostren que hem de seguir treballant en aquesta línia".

En aquest sentit, Rebeca Torró ha recordat el principal objectiu d'aquestes ajudes, que per primera vegada va convocar la Conselleria d'Habitatge a l'agost d'enguany, és "facilitar l'accés a l'habitatge a les persones que més ho necessiten sobretot, a aquelles que es troben en una situació més complicada econòmicament". Un objectiu que s'emmarca dins de la prioritat del Consell de garantir als ciutadans "un habitatge digne, assequible i adequada".

Així mateix, aquestes subvencions es van convocar per a complementar les subvencions ordinàries d'ajudes al lloguer, però en aquest cas en estar dirigides a persones amb una situació socioeconòmica més complicada es va augmentar i va millorar el percentatge màxim de subvenció pel que fa a les ajudes ordinàries, en passar d'un 40% a un 50% d'ajuda per a pagar la renda mensual del lloguer.

El període que cobreixen estàs ajudes, ha explicat Torró, "és des de gener a desembre del 2016 i subvencionen fins a un 50% de la renda mensual del lloguer amb un màxim de 3.000 euros anuals en funció de la zona territorial".

Cal recordar que els criteris de valoració s'han regit per la situació d'emergència social de les unitats de convivència; és a dir, no disposar de recursos o ingressos suficients, que la renda no supere l'1 IPREM, a més de comptar amb l'informe de Serveis Socials que acredite la situació d'emergència social.

Arxivat a:

Destacats