La UE anuncia que no renovarà el seu contracte amb AstraZeneca més enllà de juny

Guardar

vacuna astra
vacuna astra

El comissari europeu per al Mercat Interior, Thierry Breton, ha anunciat aquest diumenge que la Unió Europea no renovarà el contracte amb la companyia farmacèutica AstraZeneca més enllà del mes de juny.

Aquestes declaracions ratifiquen una opció que ja estava sobre la taula des que la Comissió Europea va presentar el mes passat una demanda contra la companyia per haver incomplit el seu compromís d'entregar als Estats membres les dosis contractades de la seua vacuna contra la COVID-19.

"No renovarem les comandes després de juny. Veurem què passa", ha declarat Breton a France Inter aquest diumenge.

Els problemes d'AstraZeneca per a complir amb els repartiments estipulats en el contracte amb la UE han enfrontat des de fa mesos a la companyia amb la Comissió Europea. Estava previst que durant el primer trimestre de l'any entregara 120 milions de dosis als Estats membres i només va repartir 30 milions.

Brussel·les va arribar a enviar una carta a AstraZeneca per a iniciar un procediment amistós de resolució de disputes. Després de constatar que aquest pas intermedi no facilitava una solució, l'Executiu comunitari va prendre la decisió d'elevar l'assumpte a la Justícia belga.

Arxivat a:

Destacats