La Ruta de la Salut 2016 realitza més de 500 proves en una setmana

Guardar

Ruta de la Salud
Ruta de la Salud

Més d'un centenar de veïns dels municipis de Cortes de Pallars, La Pobla de Farnals, Riola i Cheste van acudir la setmana passada al circuit de proves que ha realitzat la Ruta de la Salut 2016, que després de l'aturada de l'estiu torna per a portar els bons hàbits a les comarques valencianes.

En total,  s'han realitzat 589 proves als ciutadans que han participat en les jornades de prevenció en salut que la Diputació de València organitza per tercer any consecutiu per a promocionar hàbits de vida saludables i conscienciar a la població de la importància de realitzar-se revisions mèdiques.

A Cortes de Pallars, la regidora de Serveis Socials, Treball i Sanitat, Montserrat Serrano, va acompanyar als seus veïns, i a Riola, l'alcaldessa, Judith Capellino, va presentar la Ruta de la Salut.

Esta setmana la Ruta de la Salut visitarà les poblacions de L'Eliana, Museros, Quatretonda, Algimia d'Alfara i Beniatjar. Allí tornaran a instal·lar-se les estacions de Cardiologia, Pneumologia, Rehabilitació, Reumatologia i Nutrició, ateses per metges, infermers i nutricionistes de l'Hospital General Universitari de València.

A mitjan camí

La Ruta de la Salut ha completat més de la meitat del seu recorregut amb la visita a un total de 51 municipis de la província de València. Per a la realització d'aquest programa preventiu en salut s'ha comptat amb un ampli equip multidisciplinari, de més de 50 professionals de l'Hospital General de València, format per metges, infermers i nutricionistes.

Des que la Ruta s'iniciara al maig, s'han realitzat al voltant de 14.500 proves: presa de tensió arterial, glucèmies, electrocardiogrames, espirometries, oximetries, càlcul de risc de fractura, antropometria i qüestionaris de dieta mediterrània són algunes d'elles.

La Ruta de la Salut és un programa de l'Àrea de Benestar Social de la Diputació de València que acosta als ciutadans proves mèdiques i consells saludables, a través de xarrades on s'aporta informació mèdica i sobre estils de vida saludables de manera distesa entre les persones que acudeixen, i se'ls ofereix la possibilitat de resoldre dubtes i qüestions entorn dels seus possibles problemes de salut.

Destacats